čtvrtek 15. října 2009

Designblok ´09 - Whitefruits

Při přechodu ze Superstudia Classic 7 do Superstudia A7 Holešovický pivovar jsme míjely zbloudilý karavan. Aneris sice byla toho názoru, že nemusíme očumovat kdejakého podomního prodejce, ale já se tam zašla podívat. A dobře jsem udělala, neboť hned na kraji prodejního pultu jsem identifikovala misku Home, kterou jsem dostala od svého drahého skorochotě kdysi k narozeninám. Tudíž jsem mohla dělat chytrou, jakože Whitefruits dokonale znám. :-)



Moc se mi líbily ty bílé hrníčky se zdobeným profilovaným dnem (které je při pohledu proti světlu krásně průhledné). Misky vlevo dole jsou "špatné kopie" čínských jídelních misek a na jejich dně je výslovné varování, že čínská miska byla vyrobena v České republice.

Stejné hrníčky možná máte doma? Ten vpravo měli naši dědeček a babička, že Irenko čili Janičko? :-) Ale nejsou to jen tak obyčejné hrnky. Když si dáte trochu práce se zaostřením mé nepříliš dobré fotografie, uvidíte, že ta zašlá čajová sedlina má nějak moc konkrétní tvar... Začnete věštit nebo zaostříte ještě jednou? Je tam sítotiskem nanesená stará fotka.


Podobný fígl je použit i na talířích, zde jsou to koláže z dobových fotek. Ta holčička na spodním talíři mohla klidně hrát v nějakém hororu, je prostě kouzelná.

Kouzelná byla ostatně celá expozice Whitefruits. Porcelán vkusně doplňoval umakartový stůl, odřená židle, umělecky zanedbané pokojové květiny a haldy sena v budoucí exkluzivní ložnici loftového bytu. Celé se to jmenovalo "Porcelánová rapsodie s vůní vzpomínek a sena Bylo nebylo" a získalo to cenu za nejlepší výstavní projekt Designbloku. Já bych přidala ještě cenu za nejvoňavější expozici.

12 komentářů:

  1. Tak Whitefruits jsem propásla... Když já k prodejcům v přívěsech a stáncích prostě nemám důvěru :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo a dědeček říkával "Janičko ČI Irenko"... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty hrníčky "má mě rád, nemá mě rád" http://www.whitefruits.cz/loves-me-loves-me-not.html jsou fakt moc hezký.

    OdpovědětVymazat
  4. Teď jsem si vzpomněla, jak za totáče bývaly ty velké "burzy" na poli... To už je pryč, dneska se z karavanů prodává design, důvěřuj. :-)
    "Čili" se mi tam nějak připletlo, promiň dědy. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. A viděla jsi surikatu? Ta je!

    OdpovědětVymazat
  6. tady: http://www.whitefruits.cz/surikata.html

    OdpovědětVymazat
  7. Chceš mít na polici http://designeclectic.blogspot.com/search/label/police zvěřinec? Nechtělo by to ještě žirafu? Teda pardon, zebru... ? :-D

    OdpovědětVymazat
  8. já chci asi všechno ale nic jsem nenašla v eshopech :(

    OdpovědětVymazat
  9. Asi se přes žádný eshop neprodává, taky jsem nenašla. Jedině výlet do Prahy, určitě bude v prodeji v Designshopu DOX (tam měli tutově Surikatu :-) a v Qubusu.

    OdpovědětVymazat