čtvrtek 16. srpna 2012

Katalog IKEA 2013 a křeslo pana Kamprada

Měla jsem možnost zúčastnit se v IKEA prezentace novinek pro nastávající sezónu. Mnoho zajímavých změn se týká textilu, můžeme se těšit na zcela nové vzory, barvy, materiály... ale k tomu se dostanu někdy později. Mně nejvíc zaujalo křeslo z titulní strany.


Tenhle skvělý ušák je z majetku Ingvara Kamprada, zakladatele IKEA, a pochází z roku 1951, kdy byl představen v prvním katalogu IKEA. Na mé fotce to není až tak patrné, ale až budete mít svůj katalog doma, můžete vidět, že křeslo je trochu prosezené,  čalounění na područkách oblýskané a nožičky omlácené. Bezva kousek na titulní stranu. :-) Pan Kamprad ovšem tohle křeslo miluje a letos se mu podařilo prosadit jeho návrat do sortimentu. Bude se prodávat pod názvem Strandmon za 5490 Kč. Líbí se vám?

Foto: IKEA


Pro další novinky z IKEA sledujte tento blog, pokračování zítra. :-)

13 komentářů:

  1. Wow, to křeslo je... Že by do předsíně, kde si namýšlím čtecí koutek? :-) Ta druhá fotka je super. Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtecí koutek v předsíni? To zní zajímavě, skoro bych byla zvědavá na fotku, zvlášť pokud tam bude tohle křeslo. :-) Když tak o tom přemýšlím, pokud je předsíň neprůchozí a všichni už jsou doma, mohl by tam být na čtení skvělý klid. :-)

      Vymazat
    2. No koutek tam ještě není, a kdoví jestli bude. Tohle křeslo by tam asi nebylo, nevešlo by se asi, i když kdoví. Předsíň je průchozí. Jenže naše předsíň je trochu problém, je obrovská, zvětšila se zastropením schodů z přízemí. A tak stále uvažuju, co s ní. Manžel si ťuká na čelo, jestli jsem normální se čtením v předsíni :-D Ale třebas když někdy něco vymyslíme, pošlu foto :-) Terka

      Vymazat
  2. Kreslo je super. Katalog je uz online na norskych strankach, takze jsem ho uz videla, ale stejne se tesim na papirovou verzi. (Mam vsechny katalogy od prichodu Ikea do CR).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katalog online je už i v české verzi: http://onlinecatalogue.ikea.com/CZ/cs/IKEA_Catalogue

      Ale papír je papír, taky mám sbírku IKEA katalogů. :-)

      Vymazat
  3. To je křeslo, jak má být!
    Mimochodem - dnes mě IKEA dostala svou reklamou v Lidových novinách (možná i v jiných?) - úplně bílá přední strana Lidovek, jen dole nápis "Dnes se nic zvláštního nepřihodilo, jen vychází nový katalog IKEA".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to se mi též líbilo, u nás se čte MfDnes a tam to bylo taky.

      Vymazat
  4. Zdravím Jani, zdá se, že se teď žije Ikeou - já ji mám taky ráda :-). Jinak, jak jste mi odepisovala u minulého příspěvku, že mám nějaký malware, tak jsem z toho byla pěkně vyděšená, co s tím budu dělat, naštěstí mám syna, který zasáhl a odstranil to. Přidala jsem si totiž do odkazů od jedné české blogerky švédský blog simplicity - a Google psal, že je známý jako šiřitel toho viru. Takže teď si dám pozor, co si budu přidávat :-)) Mějte se krásně taky Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takový malý seriál o novinkách v IKEA nemůže škodit.:-)
      Jsem ráda, že se podařilo vir odstranit a já mohla na vašem blogu vidět třeba to skvělé kamínkové domino. :-)

      Vymazat
  5. Ušáky jsou naprostou skvělé- u jednich známých ho mají v obýváku s chlupatým přehozem a je to jeden z nejlepších objektů k tulení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako holka jsem v podobném ušáku sedávala u babičky a dědečka. Teď je u mojí maminky na půdě, občas se na něj zajdu mlsně kouknout. :-)

      Vymazat
  6. Kdybych ho měla kam dát (nejlépe do obrovské knihovny), tak už je moje! Ačkoli... to původní, z roku 1951 je trochu hezčí :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já nevím, ale tentokrát mě katalog zklamal. Pokaždé jsem při jeho vydání měla spoustu tipů, co koupit, tentokrát mám jen jeden, a ten se nedá považovat za novinku, Ikea ho prodává už asi půl roku. A ještě se mi tdy líbí takový ten zavěšený pytel na prádlo s kovovým víkem, ale ten nemám kam dát :(

    OdpovědětVymazat