neděle 17. října 2010

Designblok 2010 (móda)

Jestli sledujete české fashion blogy, tak vám počiny v oblasti oděvů, obouvání a zdobení prezentované na Designbloku nemohly uniknout. Já referuju jen o tom, čemu jsem neunikla sama - do prostorů věnovaných oblečení jsem pokud možno jen letmo nahlédla z chodby. Všechno se za jedno odpoledne prostě nedalo stihnout.

Botasky jsem si ovšem ujít nenechala. Které máte vybrané? Já ty zlaté, neboť jsem údajně podzimní typ a zlato mi sluší. :-)
Ty barevné provázky visící ze stropu (druhá fotka) nejsou provázky, lébrž tkaničky.



Další skvělé boty - holínky a tenisky od slovenské Novesty. Hezký článek o teniskách Novesta je na DesignMagazinu.
Holínky z první fotky, do nich zastrčené podkolenky (či snad návleky) a sešívaná ušanka tvoří kolekci navrženou Milion Dolar.





Riflová instalace od Chatty.


 Tihle oběšenci nemůžou chybět v žádné fotodokumentaci z Designbloku... Šaty krásné od Zdeňky Imreczeové, skleněné doplňky nádherné od Veroniky Černé, instalaci nepřehlédnutelnou způsobil Daniel Paul.
Snažila jsem se fotit tak, aby visící figuríny nevypadaly moc morbidně... nelze. Instalace má znázorňovat utrpení modelek, které jsou nuceny kvůli práci hladovět.

Já bych to řešila jinak.

Zachraň modelku - oblékej se v sekáči. :-)




Tohle už nevím, od koho bylo, ale líbilo se mi to. Omluvte sníženou informační hodnotu této části příspěvku.

Boty od Zuzany Serbákové.

Deers - jelení šperky Kamily Písaříkové.



No a na závěr - hrozně ráda bych vyfotila všechny ty zajímavě oblečené lidi, kteří byli na Designbloku k vidění, jsem na to však příliš nesmělá. Tak aspoň Sandra Leopardová na okně a neznámá dáma v expozici Icons od Jana Plecháče (více v článku na DesignMagazinu).

4 komentáře:

  1. Botasky...moje oblíbené téma z Designbloku :o) Beru fialové, akorát jsem u zkoušení zjistila, že nejsou až tak pohodlné, jako třeba jiné značky které se jim cenově už vyrovnají, takže uvidíme uvidíme.
    U visících modelek jsem, přiznám se, s hnusem odešla jen co jsem je zahlídla od dveří... tohle mi nešlo přes žaludek.
    Deers mě pobavily, takové milé načančané kýčovinky, až to bylo hezké :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Botasky mi taky nepřišly moc příjemné na chození, ale zkoušela jsem si v obchodě starou kolekci - třeba tyhle nové budou lepší.
    U visících modelek jsem dostala dokonce odborný výklad od jedné z autorek (myslím Veroniky Černé). Já jí sice říkala, že se mi to nezdá moc estetické... ale je to působivé a má to kýžený marketingový efekt. Fotky jsou všude. Fashion bloggerky mají patrně dobrý žaludek. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, bolo tam asi zaujimavo. Holínky-móc pekné, ani som netušila, že máme na SVK Novestu.Asi som už otrlá, mňa tie visiace modelky ani veľmi nerozrušili, stačí mrknúť na Tv vysielanie v dopoludňajších hodinách, z toho behá mráz po chrbte :).Asi už je ťažké niečím zaujať.
    Boty od Z.Serbákové - sa mi vidia fajn,originálne.

    OdpovědětVymazat
  4. Kluci z Novesty byli moc milí.Slíbili,že mi jedny boty pošlou.Jen se teď nemůžu rozhodnout které.Koukejte mi na nohy v příštím Bydlení je hra!

    OdpovědětVymazat