pondělí 11. října 2010

Designblok 2010 (dřevo)


Na Designbloku jsem byla v sobotu. Bylo tam moc lidí. Což je na jednu stranu dobré, davy lidí toužících spatřit nové trendy - super. Na druhou stranu, občas místo trendů vidí člověk jen záda svých designu lačných spoluobčanů. Nevadí, stoupla jsem si na špičky a jsem doteď plná dojmů, které asi rozdělím do více článků.

Začnu dřevem.

Nejdřevěnější z celého Designbloku bylo (byla? - nikdy nevím, jestli je TO sofa nebo TA sofa) Wooden Sofa  od Aleše Hvízdala. Koukněte na jeho web - vystavované kusy z Designbloku jsou na prodej. Já dřevěnou sedačku kupovat nebudu, ale ráda bych si ji občas zašla pohladit. To hladké masivní dřevo bylo na dotek velice příjemné.


Další dřevěnou pohovkou, kterou jsem nutně musela osahat a ohladit, byl otoman pracovně zvaný Veget plac od MalinaDesign. Soňa Malinová rozšířila svou kolekci nábytku Sysal  o pohovku na stejném principu - nic se nešroubuje, nevrtá, nelepí, neklíží - jednotlivé díly se do sebe jen zasunou. Úžasné. Teď mi dochází, že se tedy celá sedačka dá složit do ploché kartonové krabice - počítám, že IKEA už si na ni brousí zuby.:-)


A když už jsem u IKEA - také měla svou expozici, v níž dřevěné kusy nábytku hrály velkou roli.

Zajímavé stoly s masivní dřevěnou deskou a kovovou podnoží vystavoval Rudolf Hůlka. Na fotkách asi zvlášť nevyniknou, ale v reálu se mi moc líbily, možná díky doplnění instalace retro židlemi s potahem imitujícím černobílé chlupaté zvíře. A dřevěné stoly retro tvaru, s barevnou stolní deskou, byly taky dost půvabné.




Ještě pár dřevěných zajímavostí z Designbloku mám, nechám si je na zítra. Sledujte blog. :-)

6 komentářů:

  1. Inak vazne super prispevok lebo co som doteraz videla tak fotky z design..boli len co sa tyka fashion a nevedela som ze je to orientovane aj tymto smerom, cize vazne super prispevok:)

    A ta pohovka je vazne ze wow :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jani,
    moc díky za Tvoji návštěvu.Někdy bych si ráda udělala výlet do Brna,protože jsem v Brně nikdy nebyla a moc ráda bych měla u sebe průvodkyni,jako jsi ty.

    OdpovědětVymazat
  3. Dřevěné sofa se mi taky hodně líbilo, ale Veget plac Soni Malinové je určitě mnohem pohodlnější :-) Ale ještě víc, než Sonin otoman, se mi líbilo její stojací lampa z bubnu z pračky, to je nádhera a úžasný nápad!

    OdpovědětVymazat
  4. Bod pro sofa Aleše Hvízdala. Eva Spěv.

    OdpovědětVymazat
  5. Díky všem za komentáře.

    bianco - nějaké fashion fotky taky mám, ale pro mně Designblok ani moc není o módě. A jsem ráda, že jsem Ti mohla lehce rozšířit obzory.

    Katko netruchli a přijeď příští rok.

    Soni, tak na Tvou návštěvu Brna se těším, přijeď! Už jsem Tě myslím jednou zvala (na bábovku či co), platí stále.
    Mohla bys třeba svou účastí povznést na vyšší úroveň veletrh nábytku Mobitex.:-)

    Aneris, já si nevyzkoušela posezení ani v jedné sedačce, taková zmarněná příležitost! A lampa z bubnu od pračky je úplně kosmická.:-)

    Evo Spěv., vždycky mě potěší, když Vaše oko tady na blogu něco zaujme.

    OdpovědětVymazat