neděle 22. listopadu 2009

Uglydolls - designérské hračky



Obrázek z Uglydolls.com

Trošku jsem pátrala po osudech té zelené příšerky, kterou mám v avataru. Jmenuje se OX a můžete si ho tady koupit za 20 dolarů. Nebo v Brně, v obchodě Love Music na Pekařské. Sice konkrétně drahouška OX nemají, ale je tam ještě spousta krasavců k pohledání, třeba Puglee nebo Peaco jsou úžasní.
Plyšáci Uglydolls byli stvořeni z lásky, taky je to na nich hned vidět. :-) Designér David Horvath psal milostné dopisy designérce Sun-Min. Každý dopis byl zakončen kresbou malé legrační postavičky. Podle těchto kreseb Sun-Min ušila prvního plyšáka a darovala ho Davidovi k Vánocům. Sun-Min a David poté začali vymýšlet další postavičky až vznikl celý Ugly vesmír…, kde slovo UGLY (překlad: ošklivý, škaredý, odporný,…) znamená něco jedinečného a zvláštního.

Česky by se jim mohlo říkat Oškliváci nebo Hnusíci. :-) Jak se vám líbí?



Obrázky z Uglydolls.cz

3 komentáře:

  1. :-) Hezký potfůrky podivný... Můžu Tě oslovovat Oxíku? ;-) Puglee je krasavec. Ovšem kdyby mi "někdo" na konec milostných dopisů kreslil takové obludky, nevím nevím, jak by to dopadlo...

    OdpovědětVymazat
  2. Říkej mi klidně Oxíku, slyším na toto všechno: Šroubováku, Malý medvěde, Hauí, Mikymauzi, Mamíku. A nejsou to žádný obludky! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Oxíci nejsou ani tak oškliví, jako mají milý, udivený výraz ( to ty očíčka ).

    OdpovědětVymazat