čtvrtek 26. listopadu 2009

Retro křeslo od Jindřicha Halabaly

Obrázky Popout

Jindřich Halabala byl vedoucím návrhářem brněnské firmy  Spojené UP závody, v letech 1920-1948 největšího výrobce nábytku v naší republice. Křesla vyráběná podle jeho návrhů přežila v mnoha domácnostech až do dnešních dnů a jsou předmětem zájmu sběratelů. A také milovníků dobrého a funkčního designu a kvalitního truhlářského zpracování.

Křeslo z obrázku nahoře jsem objevila v designovém obchodě Popout. Nové čalounění je krásné (i když těch květů je možná trošku moc), moc se mi líbí kombinace barev a vzorů. Podobný soulad květinového vzoru s proužky mi padl do oka i na Desire to Inspire, ale tam jsou jen nějaká nudná moderní křesla, žádný Halabala. :-)


7 komentářů:

  1. Moc hezký křesla. Líbí se mi takové výrazné barvy. Jenže to chce taky interiér, ve kterém se uplatní a to náš panelákový byteček fakt není. Nehledě na to, že z toho druhého by můj chlap asi dostal infarkt.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Halabala by do paneláku klidně šel, no, barvy ostatního vybavení by se holt musely podřídit. :-) A než chlap s infarktem, to je lepší být bez křesla, souhlasím. A děkuji za komentář. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. jinak pokud by jste chtěly Halabalu z Brna, tak ho na aukru sem tam prodává Ada-art ;)
    ( teda kdyby jste chtěly ten infarkt :))

    OdpovědětVymazat
  4. Téda, ty máš ale perfektní přehled na aukru, díky za tip. U nás by to nebylo na infarkt, můj muž přežil i obraz Madony s Ježíškem, takže divoce vzorovaný Halabala by byla malina. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den,
    mám dotaz ohledně potahů. Nevíte kde bych sehnal potahy (na Halabalu) typu toho křesla, které je vyfoceno výše?
    Díky za jakoukoli radu,
    Matěj

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den Matěji, šla bych na to buď přes čalouníky, nebo zkuste oslovit Fluo: http://www.fluo.cz/cs/o-nas.html.
    Těším se na fotku křesla s novým potahem. :-) Díky. Jana

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den,
    zdědila jsem dvě křesla Halabala, nejdřív jsem je chtěla prodat, ale pak jsem narazila na tyto fotky a uchvátilo mě to. Neznáte nějaký dobrý látkový obchod, kde mají látky typy "gypsy"? chtěla bych úlet :)

    OdpovědětVymazat