pondělí 30. listopadu 2009

Skandinávské hračky - Oskar&Ellen


Obrázek z Oskar a Ellen
Pokud máte roztomilé svéhlavé lehce odrostlé batole, tak to asi znáte. Jak drahoušek zjistí, že v některých obchodech mají dětské koutky, chce tam. Takže naše tříapůlletá Ema dnes brečela před dveřmi obchodu obuví, zoufala si, že se potřebuje jít podívat na boty... To jsem zvládla a odvlekla ji. Pak jsem ji já strčila do galanterie, kde fronta žen rozmýšlela, jaká příze je nejlepší na štrikování ponožek... a dětský koutek žádný. Za odměnu jsem vyměkla u cukrárny a povolila zmrzlinu. Tím jsem měla dojem, že jsme si kvit a už žádné srdceryvné scény před obchody nebudou. Jo, to jsem ale zapomněla na Karkulína, kde měli ve výloze zkřížené hnáty, Emouškův oblíbený motiv.

Obrázky z Obchodu Karkulín

Musím přiznat, že to zaujalo i mně a taky mi bylo líto paní prodavačky, jež byla přes prosklené dveře nucena sledovat Emu - zoufale se dobývající dovnitř a krutou matku - snažící se jí v tom zabránit. Takže jsme vešly, Ema se vrhla ke stolečku a hračce - této:





    Obrázek z Obchodu Karkulín

Nevím, zda je to na těch fotkách dobře vidět, ale jsou to kouzelné látkové hračky. Ušitá krabička se stíny, fén, hřeben... Mně se moc líbil čajový servis.


Obrázek z Huize Pippemuis

 
Obrázky z Lillibulle

A co bylo úplně úžasné - látková mapa světa, s možností umisťovat do ní třeba pamětihodnosti, vlajky, zvířata. Ema je na to zatím naštěstí malá, jinak bych z Karkulína vlekla celý svět. :-)


Obrázky z Oskar+Ellen

Žádné komentáře:

Okomentovat