pátek 14. prosince 2012

Kytička z ruliček

Á, to je ale krásně zdrobnělinkovaný tituleček!
Proto jsem taky vymazala dodatek, který konkretizoval ruličky. Myslím, že to poznáte, ruličky jsou samozřejmě od toaletního papírečku.


Takže, vezmete svou sbírku ruliček a nastříháme ji na proužky. Před stříháním ruličku zplácneme, nebudeme jako já pižlat kolem dokola tupým nožem na koberce, než mi došlo to zploštění...

Potom si cvičně složíme kýženou podobu naší ruličkové tvorby.
 Nebo takhle?
A začneme slepovat, pomáháme si kolíčky na prádlo.

V mezičase marně lákáme dítě, pro jehož kreativní rozvoj celou anabázi podstupujeme, aby se zapojilo.
Dítě má jako obvykle svou hlavu a raději si kreslí, tentokrát hippie Pannu Marii a rabi Josefa a jejich miminko - však ten příběh znáte...


A jelikož je podobný dceřin obrázek nalezen, kterak zdobí školní brožurku ke Dni světel, je dcera uznána rodinnou umělkyní a maminka se se svým tvořením může akorát vyfotit - a vystavit na blog.

EMA 1.C

7 komentářů:

  1. Šikovné obě holky :)

    OdpovědětVymazat
  2. :) U nás je to taky tak - vymyslím kreativní zábavu pro dítě, kterou se nakonec bavím hlavně já. Dnes například při vytváření baletek, ke kterým jsi mě inspirovala. Ruličková kytička je krásňoučká a hippie Marie very trendy.)

    OdpovědětVymazat
  3. Nějak nemůžu uvěřit, že obrázek na zpravodaji nakreslilo dítě z 1. třídy - opravdu??? Sama??? Bez předlohy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já jí taky nevěřila, že to kreslila.:-) Takže jsem chtěla znát podrobnosti a bylo to tak, že dítě si přineslo do školy hračku, kterou ve výtvarce nakreslilo. Paní učitelce se obrázek zalíbil a dala jí předlohu s výše uvedeným výjevem Ježíška ve chlévě. Ema nakreslila obrázek podle předlohy a paní učitelka pak obtáhla kontury fixkou. No a při té příležitosti nejspíš MÍRNĚ vylepšila. :-)

      Vymazat
  4. Jani, to je paráda, co všechno se dá udělat ze špulek od toaleťáku....já sama jsem dělala stromečky:-)) ...a Emoušek krásně kreslí, také mám někde uložené podobné obrázky od mého Domíška, holčičky už kapánek větší:-)) měj se prima

    OdpovědětVymazat
  5. Tak alespoň, že se s ruličkami zabavila maminka :-)
    U nás je to podobné. Jakmile mám pocit, že jsem objevila aktivitu, která syna určitě zaujme a já budu mít plus body za kreativitu, zjistím, že kreativní možná jsem, ale syna to nechává chladným. A na dané aktivitě je ochoten podílet se tak maximálně destruktivně :-)
    Jsem na tvém blogu poprvé, ale určutě ho důkladněji prozkoumám a budu se ráda vracet :-)

    OdpovědětVymazat
  6. To je skvělý nápad... Hezký večer. Monika

    OdpovědětVymazat