sobota 8. prosince 2012

Absolut jazz

Iri z blogu Můj dům, můj squat napsala post o speciální edici vodky Absolut a tím mi připomněla, že nemám polevovat v hledání dobře schovaných (až  příliš dobře) reklamních plakátků na Absolutku.

Plakáty bývaly přiloženy k časopisu o filmu Premiere, což byl jediný časopis o filmech, který jsem kdy kupovala. Přesně jsem věděla, že když něco doporučí Tomáš Baldýnský, můžu na to jít a budu nadšená. Teď čtu akorát recenze Mirky Spáčilové v MfD, a  k ní teda takovou důvěru nemám. Chtěla bych vidět Atlas mraků, trailer byl poněkud nepřehledný, ale dost mě nalákal. Už jste to viděli? Četli?

Mám dnes nějaký nostalgický večer. Napřed jsem rozepsala dva řádky o Premiere, pak jsme s dcerou četly Čtyřlístky z dob mého dětství a to neuctivé dítě mi do učí tvrdilo, že: "starý knížky jsou blbý"! Prý to říkala nejlepší kamarádka Sofinka, tak je to pravda. Odmítla poslouchat Makového mužíčka a před spaním jsem jí tedy četla Dva lelky ve skříni (o Karlíkovi nemluvě). Což je celkem nová knížka, neboť vyšla v roce 1990.

Podařilo se mi neusnout s ní a tak jsem se na chvíli přemístila k televizi, která též běžela na vlnách nostalgie a nabídla mi Legendy popu s Mirem Žbirkou.

Biely kvet, darujem ti biely kvet...

Takže jedu na slovenském retru 80. let -  následuje Laco Lučenič, skupina Banket, Tublatanka... možná dám i Petera Nagye nebo Elán, ale to už riskuju děsivé sny. :-)

Jo a ten plakát jsem našla! Ještě mám jeden - jsou na něm růžové baletní piškoty. Krásně by se hodil do dívčího pokoje, dokud to dívče neví, CO je ABSOLUT.


7 komentářů:

  1. Jee, to je super - jeste nekdo, kdo ma (nebo spis mel) rad Premiere, tak jako ja. Jadnou mi tam dokonce otiskli muj dopis :D A souhlas, plakaty & reklamy Absolut jsou super!

    OdpovědětVymazat
  2. Premiere - časopis, který piluje jilm. Tuhle blbost do smrti nezapomenu.:-) Časáku je škoda. A co jsi jim pěkného psala? :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten plakát je výborný! Vypadá to skvěle! :) Závidím .)

    OdpovědětVymazat
  4. Atlas mraků jsem neviděl, ale knížka je skvělá, stejně jako ostatní Mitchellovy knihy. Doporučuji!

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Jee, Jani, snaha stála za to - Absolute jazz je boží:) A ten s piškotama bych taky chtěla vidět ... jinak Premiere mě nějak minul a tak ani nevím, že Tomáš Baldýnský dřív psal filmové recenze. Mám ho zapsaného jako scénaristu Comebacku, zezačátku psal i Gympl s (r)učením omezeným a teď něco tvůrčího dělá pro Českou televizi, tak jsem překvapená:)

    OdpovědětVymazat