úterý 13. listopadu 2012

Nábytek do půdního bytu


Zařídit nábytkem místnosti se šikmými stropy nebývá jednoduché. Zvlášť v těch případech, kdy na umístění jednotlivých kusů nemyslíme již při přípravě projektu, nebo takovou možnost ani nemáme. Potom se může stát, že vstoupíme do svého nového, úžasného podkroví a zjistíme, že část půdorysné plochy byla navržena pouze pro trpaslíky. Co vypadalo na nakresleném plánku jako přiměřeně velký pokoj, může být vlivem zkosené stěny využitelné jen z menší části.

Pod šikmou stěnu je většinou výhodné umístit postel, ale pokud má střecha jen pozvolný sklon, může nastat potíž s přiliš malou výškou. U postelí v ložnici pro dospělé by to možná tak nevadilo, ale dostatek místa nad hlavou bude určitě nutný v dětském pokoji. Postel, nad níž není prostor pro poskakování, nebude u dětí moc oblíbená.

Jistě, pod šikminu by se daly umístit nízké skříňky nebo komody, ale chceme se pro každou ponožku plazit?

Zdroj: http://www.nabytek-aldo.cz/loznice-plexat-ii-new-design/

Zajímavé řešení nabízí ložnice Plexat II. Umožňuje předsunout úložnou sestavu před sníženou zeď a do ní zakomponovat postel – dokonce dvě postele. Postele jsou na pojezdech, dají se zasunout do sestavy, takže nezabírají žádný prostor navíc. Druhé lůžko tak může být kdykoliv připraveno pro návštěvu malého kamaráda nebo hlídací babičky.

                            Zdroj: http://www.nabytek-aldo.cz/loznice-plexat-ii-new-design/

Výborným nápadem je využití hloubky prostoru. Za sestavu můžeme uložit třeba sáňky, lyže pro celou rodinu a maminčinu sbírku bot a kabelek. Zadní část sestavy se dá výškově nastavit, blok skříněk můžeme umístit dále, či blíže stěně. Tím se mění i hloubka úložného prostoru za nábytkem. Způsob využití tohoto (jinak hluchého) místa je dobře vidět na videu, které najdete na stránce produktu (viz odkaz výše).
Nábytková řada Plexat II je sektorová, můžeme si vybrat přesně ty skříňky nebo zásuvky, které využijeme.

                           Zdroj: http://www.nabytek-aldo.cz/loznice-plexat-ii-new-design/

Tento typ nábytku by se dal výborně použít také do pokoje pro hosty. V případě, že takový pokoj nemáme a potřebujeme ubytovat návštěvu, může být sestava Plexat II užitečnou součástí obývacího pokoje. Dá se z ní sestavit i varianta bez postelí, která poslouží jako úložný prostor v pracovně.
                          Zdroj: http://www.nabytek-aldo.cz/loznice-plexat-ii-new-design/

2 komentáře:

  1. Líbí se mi to i jako nápad do malých bytů s nedostatkem prostoru, např. když jsou rodiče "vystěhovaní" do obýváku. I když tam by se u spodní postele hodily skládací nohy:-).

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné! Já bych hlavně brala ten pokoj :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat