čtvrtek 25. října 2012

Zeptejte se po sousedech!


"Ne, děkuji!" naučenou formulkou jsem odmítla slečnu, která mi na rušné Masarykově ulici nabízela jablko. Jablko s cedulkou. Cedulka sice vzbudila mou zvědavost, ale když už jsem jednou odmítla, že jo... Popošla jsem ještě kousek dál, prostudovala jízdní řád a zjistila, že šalina jede až za čtyři minuty. Čtyři minuty jsem si mohla číst tu cedulku! Naštěstí ke mně přišel mladík v oranžovém tričku a jeho nabídku jablka už jsem přijala.


Na cedulce se píše:
"Toto jablko se dostalo do Vašich rukou díky projektu Buddyjet.com. Bez něj by asi spadlo do trávy a shnilo. Nikdo by o něm nevěděl."

Zachránila jsem jablko!

Buddyjet.com je místo, kde můžete zjistit, zda někdo z vašich "sousedů" (zadala jsem si okruh 15 km od svého bydliště) nenabízí něco, co zrovna potřebujete. Aktuálně třeba ořechy, med, hrabání listí, nějaká baronka tam hledá komorníka, jedna barbína nabízí "Naučím vás být blondýnou!" Nechci být blondýnou, to už spíš toho komorníka... Když jsem dnes uklízela terasu a drhla dlažbu savem napadlo mě, že by se možná našel dobrý člověk, který by to rád udělal místo mně.
A já bych o něm na oplátku napsala oslavný článek. To bude jistě trhák Buddy jetu. :-) Zaregistrujete se taky?



5 komentářů:

  1. Takže pokud to chápu, tak je to něco jako pikr.cz nebo nekdojinej.cz ?

    OdpovědětVymazat
  2. Aha, patrně ano. A musím uznat, že oba projekty mají lepší název než ten, o kterém píšu. Ale jelikož mi nedaly jablko, tak jsem o nich nevěděla.:-) Díky za rozšíření obzorů.

    OdpovědětVymazat
  3. To je zajímavé...prozkoumám :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je dobrý nápad. Škoda, že se člověk musí registrovat, ačkoli na druhou stranu je to pochopitelné.
    Omrknu i další dvě zmíněné služby, dík za tip!

    OdpovědětVymazat