pondělí 22. října 2012

Tři svatby a jeden pohřeb


1. svatba - ve vile Tugendhat
To jsem tuhle potkala sousedku, s níž se většinou bavíme o dětech, nemocech a pečení dortů, a nějak přišla řeč i na architekturu. Konkrétně funkcionalismus. A jelikož bydlíme v Brně, muselo se povídání stočit i na vilu Tugendhat a moje sousedka se zmínila, že tam byla před pár dny na svatbě. To mě docela zaujalo a začala jsem pátrat, jak taková svatba ve slavné vile může vypadat.


Fotky jsou z květinové výzdoby ke slavnostnímu otevření, kterou připravil tým firmy Fresh tree.

Svatba, o níž se sousedka zmiňovala, je zachycena na videu od The Moments. Možná nejste zrovna příznivci videí z cizích svateb, ale na tohle se vážně podívejte. Jsou tam krásné záběry z interiéru (dokonce i z koupelny :-)).



2. svatba - ve Vlněně
Industriální prostředí chátrající továrny není obvyklým místem pro svatby, ale kde jinde můžete mít tak originální výzdobu z nepotřebných špulek?



3. svatba - montážní návod IKEA
Tohle svatební oznámení jsem našla na facebooku brněnské IKEA.



Tak to bychom měli svatby - a jste zvědaví na pohřeb? Ten bude můj. Maestrokatastrof svou kolekcí uren "the very last collection" vyřešila moje dilema (žehem/do země) a mám jasno - budu bydlet v pomalované cukřence.


6 komentářů:

  1. Výborný příspěvek! :) Tugendhat je moje láska, IKEA taky ;) (originální a vtipné svatební oznámení!), moc jsem se u tohoto článku pobavila.

    Pěkný den.)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za příspěvek, i já jsem se moc hezky pobavila a návod na "urnu" je super !!! Příjemný den !

    OdpovědětVymazat
  3. Úsměvná mozaika! Nevím, co je větší zážitek, zda svatba ve vile nebo ve staré fabrice. Maestrokatastroff mě hodně pobavil už na Designbloku, a souhlasím, v takovémto posmrtném stavu by se mi líbilo. Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
  4. Tugendhat je moje srdeční záležitost, chodím tak pravidelně, i jsem si letos po rekonstrukci připlatila focení http://photographyasmyhobby.blogspot.cz/search/label/Vila%20Tugendhat Opravdu to stojí za vidění no a svatba ve vile .... paráda! A industriál .... to je další moje láska, však víte :-) http://photographyasmyhobby.blogspot.cz/search/label/Industrial%20or%20rust%20of%20life%20%2F%20Industrial%20aneb%20ze%20%C5%BEivota%20rzi

    OdpovědětVymazat
  5. Kdyby byla nějaká soutěž, nominuju tenhle post za nej blogový příspěvek roku. Boží.)

    OdpovědětVymazat