pondělí 15. října 2012

Jak zamaskovat televizi

Úvodní fotku jsem měla připravenou k článku, který měl přinést obrázky interiérů, v nichž není sledování televize hlavní náplní obývákového života. Kde je sice televize připravená k použití, ale tak nějak nenápadně. Třeba jako jeden z řady obrázků na zdi.


Ale nějak jsem víc hezkých obrázků nenašla, a stejně - tenhle je beztak nejlepší.
Nemívám vlastně normálně touhu nějak maskovat, že máme v obýváku TV, ale ráda bych zamaskovala to, na co jsem koukala tenhle víkend... tu mapu České republiky, zahalující se převážně do červené a oranžové barvy. Hrůza!
V neděli jsme byli v kině, na filmu Ve stínu. Děj se odehrává v 50. letech, je to krásně retro a noir, hezky by se na to koukalo, kdyby nebyla zrovna měnová reforma, inscenované procesy, běsnění Stb podporované soudruhy z Moskvy. Už dlouho na mě v kině nepadla taková deprese.

Zpátky k veselejším věcem, k bydlení Susanny Vento, jak je ukazuje Dwell. O pobavení se postará třeba slavná thonetka č. 14, netradičně ozdobená modrými ponožkami.








15 komentářů:

  1. Zase ten tvůj koberec! Už jsi rozhodnutá? Televizi bych taky nemaskovala, proč taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten koberec se mi stále líbi - na fotkách. V IKEA mě až tak neuchvátil, on totiž není černo-bílý, ale jaksi dobéžova.

      Vymazat
  2. Jejda, jejda, slavnou Thonetku mám jako noční stolek, bohužel bez ponožek :-).
    Televizi bych nejradši vyzmizíkovala, jako kdysi jedni mladí manželé v Ikea LIVE, kdy zeď za telkou natřeli na černo. Nebo ji alespoň zavřela do skříňky...
    ahoj
    jaromila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaromilko, tak ponožky donatírej, nejlépe v neonově růžové, ať jde Tvoje Thonetka s dobou. :-)
      Natřít zeď za televizí na černo je dost dobrý nápad, díky!

      Vymazat
  3. Ta první fotka je opravdu skvělá! A já bych zase docela maskovala, nejlépe zmizíkovala, ale byla jsem přehlasovaná. Pravda, o víkendu by si to nezasloužila ta televize, ale ty sloupce v teplých tónech ano :(
    Na film jsem málem šla, kdyby ho nehráli o 2 hodiny dřív než jsem šla kolem, když jsem si hrála na ženu bez závazků v Praze.
    Thonetce to v modrých ponožkách sekne. Hezké dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čáryfučko, teda, hra na ženu bez závazků je dost dobrá, to si taky někdy zahraju. :-)

      Vymazat
  4. presne kvuli zakomponovani telky jako "obrazu" jsme si kupovali tu s bilym ramem. nenasla jsem primo fotku, ale rozek tv i obrazu kouka tady http://3.bp.blogspot.com/-Y12U1_agFHk/TarTZON-XKI/AAAAAAAACNc/A8IbJ1Pu1us/s1600/DSC_2481.jpg a zbytek treba tu :) http://4.bp.blogspot.com/-9bwK4QjoRs0/TaGtsc7LbkI/AAAAAAAACJg/8OsOAWLoQu0/s1600/DSC_2148.jpg my nastesti o vikendu byli bez TV.. asi bychom se neodlepili :(

    jinak krasny interier, brala bych tocici zidli za stolem, thonetku a modry kos vedle kovoveho N, to samozrejme taky .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, já skoro zapomněla, jak to máte doma hezké! Nějak mi v souvislosti s Tvým bydlením spíš utkvěla ta pohádková chaloupka v horách. Ale vzpomínám si i na Eames Lounge chair, jooo!

      Vymazat
  5. Mně zase pro změnu zaujal bílý pořadač od Vitry nad Thonetkou. Akorát nevím, proč v něm nic nemají:)

    http://www.designpropaganda.com/shop/contents/cs/d3264_DESIGNOVE_PORADACE_UTEN.SILO.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ten pořadač je skvělý. A já asi vím, proč v něm nic nemají - taky bych do něj raději nic nedávala, protože to se tam šoupne tohle, tamto, támhleto - a je z toho nedesignová skládka. No, aspoň u nás by to tak dopadlo. :-)

      Vymazat
  6. Jee, a jeste na predposlednim obrazku koukam na tu cervenou panenku. Tu jsme meli taky, vydrzela desitky let, az jsme ji loni s dcerkou rozbili. Praskla sama, nevim jak:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že ještě někdo měl tu červenou panenku! Já taky. A mám dojem, že vydávala takové příjemné cinkavé zvuky... Chtěla bych ji ještě vidět/slyšet/vystavit na polici. :-)

      Vymazat
  7. Nevíte, kde sehnat zavěšené žárovky z fotek? Díky moc! Bára

    OdpovědětVymazat
  8. Přesně tyto nevím, ale Domesi prodává barevné textilní kabely s objímkami: http://www.domesistore.com/textilni-kabely.k.aspx

    Jestli něco podobného zrealizujete, těším se na fotku. :-)

    OdpovědětVymazat