úterý 25. září 2012

Otevřené ateliéry - Eva Spěváčková

Dny otevřených ateliérů na jižní Moravě pořádá Jihomoravský kraj v rámci projektu Porta-culturae. Letos o uplynulém víkendu, 22. a 23. září 2012, mohli všichni zájemci navštívit ateliér čtyř brněnských malířů. Otevřeno měli: Eva Spěváčková, Jan Spěváček, Lenka Pilařová a Petr Kvíčala. Nám se podařilo navštívit první tři.

V neděli dopoledne jsme se vydali nejdřív k Evě Spěváčkové, jelikož její dva obrazy bydlí s námi - Mnich a Bonbony z cyklu Dolce Vita.

Hned za dveřmi domu, v němž má Eva Spěváčková ateliér, klubala se z pěny Venuše, představovaná plastovou panenkou. Zrozeni z pěny jsou také barokní andělíčci, jejichž faldíky na fotce zkoumá barevně sladěná Ema. :-) Mně se líbilo, že některé miminkovské Venuše se rodí ze skutečné pěny, autorka na ni použila bubliny ze saponátu. Taková tajemství se dozvíte skutečně jen v ateliéru, určitě přijďte příští rok!
Šablony na miminka...


 Úžasně barevné Orientální polštáře, každý polštář je malovaný podle originálního vzoru.



9 komentářů:

  1. Úžasné náměty obrazů a dobrý počin jít za malíři do atelierů....škoda, že Brno je tak daleko...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapomněla jsem do článku přidat odkaz na pořadatele akce, tam můžete najít i jiná místa, kde budou otevřené ateliéry (Vysočina, Dolní Rakousko, Jihočeský kraj). http://www.porta-culturae.cz/inpage/otevrene-ateliery-u-partneru/
      Třeba máte něco blíž. :-)

      Vymazat
  2. Úžasný nápady, co ti lidé jen snídají ? Cvrčky ?
    Jaromila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, a snídání cvrčků působí nějak blahodárně? To bych asi zašla na lov. :-)

      Vymazat
  3. Tak to mě moc mrzí, že jsem o téhle akci nevěděla. Návštěvy v ateliérech to je pro mě jako víkend v Paříži. Tak snad za rok. Obrazy Evy Spěváčkové jsou opravdu překrásné, moc se mi líbí náměty i barevnost, určitě vám doma dělají radost každý den. Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, mohla jsem to napsat dopředu, pravda. Zkusím psát více tipů na brněnské akce. Ale ještě bys letos stihla třeba to Dolní Rakousko nebo Vysočinu (odkaz výše). V Brně je ještě jedna taková akce - Atelier Open (http://www.galerie-magma.cz/atelier-open/). A zrovna připíšu tip na víkend - Den architektury (http://www.denarchitektury.cz/index.php/brno.html).
      Jo a dneska se mi snad podaří zajít na Výstaviště (http://www.bvv.cz/navstevnici/exkurze/).
      Třeba se někde potkáme, budu se těšit. :-)

      Vymazat
    2. Díky moc! Bohužel jsemm si myslela, nevím proč, že den architektury je až koncem října, tak to letos zase nestihnu, protože máme akce s příbuzenstvem, ale ty taky stojí za to. Bvv prohlídka je určitě taky moc zajímavá, snad alespoň to stihnu, musím ale udat děti, s těma bych tam 1,5 hod nevydržela, zatím jsou takoví nekulturní, musím počkat až z toho vyrostou a trochu se uklidní. Měj se hezky!

      Vymazat
  4. Jani, krásně nám to hlídáš:-) Další akce, o které jsem neměla ani páru...a je tak lákavá!

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, díky za krásnou fotodokumentaci a komentář!!! Potěšilo!!! ;-) Vystihla jsi to!
    Eva Spěváčková

    OdpovědětVymazat