neděle 9. října 2011

Úzká kuchyně

Tohle je příspěvek spíš pro mně, inspirační album a poznámkový bloček...
Budeme muset něco provést s kuchyní u tchyně. Kuchyně je vcelku vtipně vybudovaná na místě původní předsíně/chodby. Je široká 1,8 m, volně navazuje na předsíň a vedou z  ní troje dveře, z toho jedny na balkon.

Inspirací pro dnešní hledání obrázků úzkých kuchyní mi bylo poslední Marianne Bydlení, kde podobnou kuchyni řešili. A pořešili ji zrušením jedněch dveří (spojení koupelny a WC), což u nás nepřichází v úvahu. Rušit se nebude nic, naopak, přibude myčka.

To jsem tedy zvědavá, jak si s tím poradíme. Kdybyste měli nějaké tipy k úzkých kuchyním, ráda uvítám! Zatím mi z toho vychází, že jedna strana musí být bez horních skříněk a hezké je, když průhled tou kuchyňskou nudlí končí něčím zajímavým - třeba obrovskou vidličkou.











12 komentářů:

  1. Jani,
    sama mám kuchyň přímo nad hlavu.
    Započínáme právě rekonstrukci té naší.
    Moc Ti bohužel neporadím. Ale úložný prostor bych vyřešila vysokými skříňkami, nebo těmi klasickými - dvakrát nad sebou, tím pádem ta jedna strana může být i bez horních skříněk. K tomu schůdky .. a je to takový funkčně - designový kompromis.

    OdpovědětVymazat
  2. To bude tedy oříšek. Hned jsem si vzpoměla právě na tu kuchyň v Marianne bydlení. Vidlička se mi líbí strašně moc, už jsem tento dekor zahlídla i s nožem někde na závěsech. A protože jde o tchýni tak by nebyl špatný ani ten obraz s nápisem Im so sorry.)

    OdpovědětVymazat
  3. Když je místnost nudle, je lepší ten dojem potlačit a zvolit variantu do L - pokud to jde. Variantě, kdy jsou skříňky po obou stranách bych se při šířce místnosti 180cm vyhnula. Zvolit světlou barvu a ukládání až nahoru, ale pro staršího člověka to výhledově není bezpečné. To je lepší se nepotřebných předmětů k ukládání zbavit a ušetří se za zbytečné skříňky. Přeju hodně úspěchů:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji velice za vaše nápady!
    Tchyně je nedostižná v umění vyhazovat nepotřebné krámy, takže skříňky nemusíme hnát do stropu, výhoda. Do L to bohužel nejde, skříňky budou muset být po obou stranách, neboť na jedné straně je plyn a na druhé voda a kopat rozvody už se nechce...
    Caryfucko, ty znáš moji (skoro)tchyni? "Jano, já se ti omlouvám." Tímhle omlouváním za blbosti mě dost často drásá, takže ta cedulka by se přesně hodila. :-) (Tímto se omlouvám vzácné mamince mého muže ze všech nejlepšího.)

    OdpovědětVymazat
  5. toto sa mi páči, sledujem :)

    lesimple.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji, nápodobně. :-)
    LeSimple sleduju už dlooouho.

    OdpovědětVymazat
  7. já mám kuchyň úzkou dokonce jen 135 cm. je taky rovnou z předsíně a vedou z ní dveře do obýváku a do kuchyně. i tak se tam ale (s trochou sebezapření samozřejmě) v pohodě vejdu. viz tady: http://rozaroll.blogspot.com/2011/04/my-kitchen.html

    OdpovědětVymazat
  8. Terezo, Tvoje kuchyně se mi líbí, jednoduchá, výrazná a funkční. Díky za odkaz.

    OdpovědětVymazat
  9. napad s vidlickou je super, aj by som ho pouzil. ja sa tiez chystam na rekonstrukciu kuchyne niekedy na jar, takze napady sa hodia.

    btw. ked sa vam nechce prerabat rozvody este su tu flexi hadice. viem o najdlhsich 2 metrovych, chcelo by sa opytat plynarov ci neexistuju este dlhsie a tak by ste mohli mat kuchynu do L.

    OdpovědětVymazat
  10. Feri, Ty jsi děsně akční, takže určitě budeš mít kuchyni hotovou dřív, těším se na fotky (dáš-li na web).
    Kuchyně do L tam nejde, kuchyňská nudle začíná průchodem z předsíně a končí dveřmi na balkon. Ty rozvody ještě budeme rozmýšlet, díky za tip s hadicemi.

    OdpovědětVymazat
  11. tak to L asi nepôjde.
    jedine, žeby ste kuchynskú linku otočili dole hlavou a prilepili ju na strop!

    u mňa to nie je ani tak akčnosťou ako nevyhnutnosťou (nemám v kuchyni umývadlo!) foto "pred" dodám čoskoro

    OdpovědětVymazat
  12. Zdravím měla bych dotaz když se tady řeší celkově ty kuchyně tak jestli máte někdo zkušenosti s takovým materiálem na kuchyňskou linku jakože jestli je to vůbec možné? A nebo se tam dávají jen třeba imitace broušeného mramoru nebo nějakého kamene. Třeba jako na poslední fotce ta se mi moc líbí takový ten mramorovy styl. Tak snad jste mě aspoň trochu pochopily díky, za odpověď :)

    OdpovědětVymazat