pátek 18. června 2010

Burza komiksů - výstava Planeta Eden

Nemám teď nějak čas prohlížet web a pátrat po krásných bytech a designových vychytávkách, takže opět budu informovat o dění ze svého života.
Můj milý deníčku... jak víš, navnadil mě skvělý blog o bruselském stylu brusel expo ´58 a nasměroval na výstavu Planeta Eden - svět zítřka v socialistickém Československu v letech 1948-1978. Tak jsem vzala dceru a vyrazily jsme krutě rozkopaným Brnem do Domu umění.

Aby mi Ema zapózovala před plakátem, slíbila jsem jí zmrzlinu. A to byla zásadní chyba dne. Pak už se mi nepodařilo nalákat ji ani na Neználka - no jo, vždyť to dítě demokracie a kapitalismu nezná Neználka (zatím). Ale já ho při nejbližší návštěvě u maminky vytáhnu ze sklepa a postopadesátéprvní přečtu. 


Foto ČTK

Takže pokochat se socialistickými sci-fi vizemi se budu muset jít příště sama. Aspoň jsem stihla zdokumentovat nabídku na burze komiksů, jež byla doprovodnou akcí Planety Eden. Nekoupila jsem ani Marťanskou kroniku, což byla patrně jediná sci-fi kniha, o které jsem se dozvěděla v hodinách literatury na  základní škole. Což mě kdysi tak překvapilo, že si to pamatuju dodnes. :-) 
Zmrzlina na rohu Maliňáku a Divadelní byla podle názvu jahodová, podle intenzity růžových skvrn na božohodovém Emouškově triku cyklámenově chemická.

3 komentáře:

  1. Ještě že jsem na té burze nebyl, určitě bych tam utratil hrozně moc peněz :)

    OdpovědětVymazat
  2. Janka, stále nakukujem čo máš nové a určite nie som jediná. Dúfam, že si len užívaš letné prázdniny a čoskoro nás potešíš eclectickými inšpiráciami ako je na tvojom blogu obvyklé. Ešte pekné leto.

    OdpovědětVymazat
  3. Ivanko, děkuji za nakukování a stálou přízeň a též přeji krásné letní dny.
    Nový příspěvek bude během pár dní - těšit se mohou příznivci funkcionalismu.

    OdpovědětVymazat