neděle 7. února 2010

Retro byt z Marianne Bydlení

V posledním čísle Marianne Bydlení mě zaujal článek o jednom brněnském bytě, jehož majitelé jsou nadšenci do funkcionalistického nábytku a interiérů z první poloviny minulého století. Byt slouží možná také jako showroom jejich internetového obchodu s retro nábytkem novoretro.

Více o bytě si můžete přečíst ve zmíněném časopise nebo na Archiwebu, kde jsou i další fotky bytu od Lukáše Pelecha.

Jak se vám líbí komoda z poslední fotky? Skvělá, že ano. :-) Tak přesně tuhle komodu má moje teta. Před lety měla takové natěračské období a nebohou komodu natřela bílým balakrylem. Živě si pamatuji, jak jsem tetě její dílo chválila a říkala si, že konečně ty strašné plastové růžové šuplíčky nejsou vidět. No jo. Tetičko? Můžu přijet na návštěvu s plechovkou odstraňovače starých nátěrů? :-)

3 komentáře:

  1. Jééé.To už vyšlo další číslo?
    Retro krása.

    OdpovědětVymazat
  2. tuzelíbí, člověk by neřek, jakou maj byty z brněnské krpole potenciál, hned jsem po precteni v casopise letela na novoretro a mlatila se o celo, kolik toho pribuzni povyhazovali :((

    OdpovědětVymazat
  3. Já měla tuhle komodu a stejně laděnou zašupovací skříň v dětském pokoji a léta jsem je sveřepě nenáviděla. Vida, umístí-li se solitérně, připadá mi najednou celkem vtipná. Ještě kde vzít ten prostor :).

    OdpovědětVymazat