pondělí 15. února 2010

Příjemný londýnský retro byt

Beth v tomto domě žila od narození, pak se odstěhovala a před čtyřmi lety se do rodného domu vrátila. Modernizovala vybavení domu s velkým smyslem pro detail a s láskou k době svého mládí - 60. a 70. letům minulého století. Některé kusy nábytku jsou v domě používány nepřetržitě do dnes, interiér domu byl dokonce zveřejněn v 70. letech v časopise o bydlení. Staré černobílé fotky z té doby si můžete prohlédnout v galerii k článku na Apartment Therapy

Beth sbírá staré látky a šije z nich polštáře, které prodává na Etsy. Já tyhle obrovské květinové vzory taky z dětství pamatuji a vždycky jsem je měla za naprosto nevkusné, ale jak stárnu, tak se mi zase začínají líbit. Stejně tak třeba ten příborník na vysokých nožičkách, ten je tak strašně ošklivý, až je krásný. A skořepinová křesílka Charlese a Ray Eamesových jsou naprosto skvělá.
Fotografie z článku na Apartment Therapy

6 komentářů:

  1. ty obrovské květinové vzory mám rád a moc se mi líbí, fakt! :) akorát z těch plastových židel v kuchyni mě bolí záda jenom je vidím + ten chlupatý koberec na první fotce je cool, taky si takovou koupím až budu dospělý

    OdpovědětVymazat
  2. Grimiku - a seděl jsi někdy na takové židli? V práci máme právě tyhle (jenom s celokovovou podnoží) a klasické "pantonky". V obou se sedí velice dobře. Kdybych byla dostatečně movitá, tak si koupím i domů k jídelnímu stolu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jinak ten byt je opravdu velice příjemný a klidně bych tam mohla bydlet. Líbí se mi, jak jsou tam krásně skloubené retro prvky ze 70. let, designové stálice (ty židle!) a jednoduchý nábytek z IKEA. Fakt moc hezké!

    OdpovědětVymazat
  4. A ten bílý květináč Kardemumma z Ikea na druhém obrázku koupím i svému "zamioculcasovi" :-) Moc mu sluší.

    OdpovědětVymazat
  5. jednoduché a nápadité, pantonky bych taky brala a jak :)

    OdpovědětVymazat
  6. Grimiku, na nic nečekej a kup si koberec do svého dětského pokojíčku. :-)
    Aneris, skoro jsem chtěla napsat, že ti tvou práci závidím, ale hezky si tam poseď. :-)
    Hanele, taky chci pantonky, jojojo. :-)

    OdpovědětVymazat