úterý 5. ledna 2010

Tyrkysová - barva roku 2010 podle Pantone

Barvou letošního roku podle firmy Pantone je tyrkysová. Krásná barva, sugerující představu moře, chladivého oceánu obklopujícího tropický ostrov na němž trávíme dovolenou... Někomu připadá modrá, někdo ji vidí spíš jako zelenou. Pro mně je modrozelená, s důrazem na tu modrou.
Pokud máte tyrkysovou v oblibě, budete nadšeni blogem House of Turquise. Jeho autorka je touhle barvou posedlá a představuje tyrkysové interiéry, doplňky, svítidla, koberce, textilie, nádobí, prostě všechno. V různých stylech a v kombinacích s dalšími barvami, mně se moc líbí tyrkysová v kombinaci s korálově červenou nebo hnědou. Pastva pro oči nejen pro milovníky letošní barvy roku.









Všechny obrázky z House of Turquise

5 komentářů:

  1. Vypadá to dobře, čistě a svěže. Mám ve skříni schovanou velkou tyrkysovou skleněnou vázu, tak ji snad letos využiju k nějaké dekoraci.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jseem měla kdysi tyrkysové mrkváče- škoda, že jsem je neschovala:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Já nemám tyrkysového nic. Ovšem na jaře plánujeme malovat... že by tyrkysově? :-)
    Mrkváče - tahle pohádka mládí, už se naštěstí nevrátí. Doufám.:-)

    OdpovědětVymazat
  4. mame tyrkysovy obyvak (podobny odstin jako na prvni fotce), a je to super, doporucuju :) uz asi mate vymalovano, ale nevadi .) my jsme jednu stenu nechali bilou, aby to nebylo jako akvarko, ale je na ni velka mapa sveta, kde je modre v mori taky hodne, a fotky z cest, kde je zas hodne nebe. nepusobi to ani chladne, ani tmave, jak se vsichni strasne obavali, kdyz sem jim sdelila svuj zamer. doplnila jsem to svetlym drevem (briza), tmavym drevem (palisandr), bilou (kvetinace atd), syte ruzovou (polstarky atd) a trosku syte cervenou (ulozne krabice). opravdu chvalim blog, krasna inspirace!

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím Simsalabim a děkuji za pochvalu blogu a komentáře.:-) Doufám, že se na Tvém blogu objeví fotky z tyrkysového obýváku, jsem zvědavá, podle popisu to bude působivé.:-) My samozřejmě vymalováno nemáme, není čas na realizace, zato spousta času na vybírání barvy... :-)

    OdpovědětVymazat