pondělí 11. ledna 2010

Modelka XXL


Jednoho dne jsem se na Facebooku "spřátelila" s Vendou Koblížkovou. Neznámé lidi si samozřejmě za přátele nepřidávám, ale tahle Venda byla na první pohled sympatická. Po letmém  nahlédnutí na její profil byla jsem nucena konstatovat, že svou snahu o výhru v soutěži MISS XXL má nejspíš předem prohranou, je na to příliš hubená. Možná by se mohla pokusit o MISS XL, ale na dvě iks el určitě nemá. Nicméně Venda do své účasti v soutěži vkládá maximum a její život se momentálně realizuje na hřišti vykolíkovaném rotopedem, ledničkou a osobní nepřítelkyní - osobní váhou. Venda se mi začíná zamlouvat, neboť bojuje na stejném bitevním poli jako já, ty, my...  Nekonečný boj s kilojouly, čokoládičkami, rotopedy, dobrůtkami, posilovnami, chutěmi, fotografiemi v módních magazínech, výrobci oblečení v obskurně prťavých velikostech. Venda bojuje za rovnoprávnost pro svoje stehna! Doufám, že vyhraje a tím vydobude právo na padnoucí kalhoty i pro mně. :-)
Modelka XXL je "plnotučná one woman show o Věstonické Venuši našich dob". Autorkou textu je Vendula Borůvková, režisérkou Janka Ryšánek Schmiedtová a za Vendu Koblížkovou potí kalorie a slzy herečka Vanda Drozdová. Vše k vidění ve Studiu HaDivadla. Byli jsme na sobotní premiéře a bylo to skvělé, vtipné, trefné. Můj muž ze všech nejlepší byl upřímně pobaven, když Venda zoufale vytáhla z ledničky přesně to plnotučné acidofilní mléko, které s neutuchajícím nadšením každé ráno snídám.:-)
Program k představení dělala Vendula Chalánková, jejíž Zvrhlý vkus jsem si oblíbila už na Fleru.


3 komentáře:

  1. Díky za povzbuzující slova! Potěší! A to acidofilní mléko piju taky...
    JRS, režie inscenace

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za komentář, za představení, potěšení je na mé straně. :-) Acidofilní mléko je fakt dobrý, liju si je do čokoládového musli k snídani. Dietka. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Přejděmež radši k něčemu příjemnějšímu... Co takhle sladkosti v dvourozměrné podobě? To by nemuselo být tak nebezpečné??? Nedávno jsme zrealizovali skupinovou výstavu na téma "Sweet" v Jihlavě, kde jsem se věnovala bonbonům... Kdo chce ochutnat, ať zavítá na hančí blog neutuchající nadšenkyně umění, která to vše poctivě zdokumentovala...
    více chutí, eva spěváčková
    http://hanci.blog.cz/1007/oblastni-galerie-vysociny-vystava-sweet

    OdpovědětVymazat