pondělí 18. ledna 2010

Duhový dům na Notting Hill


Je to asi poprvé, co tady na blogu použiji slovo fascinující. A přisoudím je domu v barvách duhy, který navrhl Ab Rogers (syn architekta Richarda Rogerse, autora pařížského Centre Pompidou). Dům stojí v Londýně, nachází se v samém srdci Notting Hill, v rušném okolí butiků, barů a restaurací podél Portobello Road. Ale na tom nezáleží, takhle úžasný dům by mohl stát třeba uprostřed pustiny.
Děti i dospělé musí nadchnout obrovská skluzavka propojující dvě patra a ústící do multifunkčního prostoru se zářivě žlutou sedačkou. Ovšem slovo sedačka naprosto nevystihuje tu spoustu polštářů a možností jak se uvelebit - třeba ke čtení u jednoho z obrovských oken.







Barvy. Všechny barvy duhy a obrovská dávka bílé navrch. Žádné nijaké odstíny, pořádné výrazné BARVY. A úžasné podlahy. Možná se vám barvy na první pohled nezalíbí, ale otevřete si obrázky a podívejte se pořádně na podlahy. Třeba tahle kombinace červené, bílé, růžové, fialové, vínové, složená do stromečkového vzoru z velkých prken. Podlahy v domě jsou dílem Richarda Woodse.





Dům plný barev a světla. Vhodný jen pro sebevědomé jedince. Protože shodit oblečení a chodit nahý v koupelně s jednou stěnou celou pokrytou zrcadly asi málokdo dokáže. Já bych tam asi koukala vytrvale na podlahu a přemýšlela, do které z barev budu příště ladit lak na nehtech nohou.:-)

4 komentáře:

  1. Bývať by som v tom asi nemohla,ale pravidelným návštevám by som sa nebránila :))

    OdpovědětVymazat
  2. tak tobogán, ten bych brala z práce rovou do postele ! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Z tohohle mně zamrazilo...brr je to studené a neosobní,bez soukromí a nedovedu si v tom představit provoz s dětma ....zdravím mokopa

    OdpovědětVymazat
  4. mokopo, ty fotky jsou z realitky... je to vystěhované a čeká to na nové obyvatele, kteří do toho vnesou teplo svojí osobnosti. :-)

    OdpovědětVymazat