pátek 24. dubna 2009

Výstava českého designu v hotelu Avion v Brně


Funkcionalistický hotel Avion v Brně se stal jedinečnou galerií. Včera jsem šla kolem s dcerou a jen tak letmo jsem hotel vyfotila. Nějakého upozornění, že je uvnitř tak zajímavá výstava jsem si vůbec nevšimla. Ale určitě se půjdu podívat, v Avionu jsem nikdy nebyla (když nepočítám tu pizzerii v přízemí, která má při každé mé návštěvě jiného provozovatele).
Nynější majitel hotelu Stanislav Berousek plánuje na podzim zahájit rekonstrukci, kterou povede architektka Eva Jiřičná. Docela mě pobavilo, jak Berousek popisuje navázání spolupráce s Evou Jiřičnou: "Nemohl jsem se s městem dohodnout na architektovi, který by opravu udělal. Oni navrhovali někoho, já někoho jiného. Měl jsem toho už po krk, tak jsem dal nabídku na architektonický web a její ateliér na ni odpověděl. Pak jsem jí poslal píseň o Avionu od Hany Zagorové a bylo to." (Citace je z idnes).

Nevím, zda se tam bude moci fotit, tak aspoň jedna fotka z idnes, dokládající celkem neutěšený stav interiéru.

1 komentář:

  1. To teda vážně vypadá jako dost neutěšený stav. Škoda, že nebydlím v Brně, jinak bych hned na výstavu zašla. A jsem hrozně zvědavá, jak bude hotel vypadat po rekonstrukci.

    OdpovědětVymazat