úterý 21. dubna 2009

Charles a Ray Eames - Lounge Chair



Potřebuji křeslo na čtení! Vybírám ho už pár let a ještě pár let ho spokojeně vybírat budu. Jsem prostě zrozena ve Vahách. Moc by se mi líbila nějaká klasika, a odpočivné křeslo manželů Eamesových přesně splňuje moje momentální ideální představy o křesle do čtenářského koutku. V interiéru vypadá prostě dokonale. Jen si musím vyzkoušet, je-li tak pohodlné, jak se jeví. Budu mít štěstí a natrefím na něj někde v bazaru? :-)

8 komentářů:

  1. A nestačilo by Ti pro začátek křeslo Malung z IKEA - http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/70124771 ? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nooo, není špatné, jaktože ho neznám? Aha, v Brně ho nemají. Tak nic. Hledej dál.:-)

    OdpovědětVymazat
  3. za cca 15 tisic sezenes repliku jestli se sni spokojis;-)

    jirka

    OdpovědětVymazat
  4. S replikou za 15 tisíc se tedy nespokojím, 15 táců bych raději vrazila do originálu od Halabaly. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja nevim, jestli je tenhle blog jeste aktualni, narazila jsem na nej nahodou. Ziju v Australii a uvazovala jsem si to kreslo koupit. je absolutne genialni. Je uzasne pohodlne a na cteni uplne nejlepsi. Jen musis sehnat dobrou repliku. Italskou kuzi, sedmivrstevny dreveny veneer. Kreslo ma mit pet nozicek v podstavci a ta podnozka ctyri. Ver mi, 15 tisic korun je za takovou repliku naprosto v poradku. Jeji cena neklesne s casem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přemýšlím uz o něm moc dlouho. Koukal jsem, ze v Austrálii jej vyrábí "Milan" a tak stejne jako v Anglii. Mate s jejich kvalitou jakékoliv zkušenosti? Je to přece jen 15 tisic a shipping, takže mám trochu obavy ze zajíce v pytli. Hlavně z barvy dyhy a z kvality kuze. Díky za jakýkoliv postřeh a radu. Moc díky. M

      Vymazat
    2. Omlouvam se, ze odpovidam tak pozde, nebyla jsem tady uz dlouho. Mozna uz to kreslo mate.
      Ja jsem jeste od Milan Direct nic nekupovala, takze nevim. jsou vyrazne levnejsi nez treba Matt Blatt, ktery ma vybornou reputaci. Ja bych asi takovou koupi hodne zvazovala, pro pripad, ze se neco rozbije a budete to chtit vratit.
      Ja jsem to kreslo nakonec nekoupila a stale hledam to svoje "dokonale" kreslo. tohle je muj momentalni favorit:
      http://www.mattblatt.com.au/Lounge-Chairs/Replica-Hans-Wegner-Papa-Bear-Chair-Leather.aspx?p11730c14
      Asi me vic zajima to hledani, nez vysledek.
      Zdravim ze Sydney

      Ljuba


      Vymazat
  6. Jasně, že je blog aktuální, no toto. :-) Akorát křeslo momentálně není na pořadu dne, ale moc děkuji za příspěvek. A doufám, že si křeslo koupíš a pošleš mi fotku, ať se pokochám aspoň takto. :-)

    OdpovědětVymazat