úterý 11. listopadu 2014

Jak bydlí soudce A.K.

Co dělám, když  po večerech nepíšu na blog? Koukám na televizi. A tak jsem zahlédla některé díly seriálu Život a doba soudce A.K. Zaujala mě recenze Mirky Spáčilové na iDnes, která sice dílo moc nepochválila, ale vypíchla význačnou roli, kterou v seriálu hrají byty, doplňky a kostýmy. Už jste se někdy dívali na seriál, protože jedna z vedlejších postav bydlí ve skvělém domě? Tak tato podivná úchylka mě postihla, když jsem zahlédla terapeutku hlavního hrdiny (hraje ji Jitka Čvančarová) obývat Dům EggO.

Fotka z webu České televize
Dům navrhli A69 - architekti jako přístavbu k již existujícímu domu. Do původního domu jezdil majitel a investor domu EggO k dědečkovi a babičce, hrál si na zahradě a v sadu, na jehož místě později vyrostly paneláky. Přístavba vyrostla kolem zahrady, atypicky oválný tvar domu chrání zelené soukromí se vzrostlými stromy - oázu, ze které se dají okolní paneláky s přehledem ignorovat.



Foto: Ester Havlová
Dům EggO účinkoval také ve videoklipu Kanye West - Runaway. Věnovala jsem půl hodinu svého života, abych prozkoumala celý klip a mohu tedy doporučit vaší pozornosti začít ho sledovat ve 4. minutě, kdy se objeví EggO. V 5. minutě se děj přesouvá do zahrady - atria a do obrazu vstupují ovečka, králík, srnka... Zajímavé záběry jsou také od 28. minuty a 28. vteřiny, kdy se Kanye povaluje na střeše domu.

Zahlédli jste EggO ještě někde? Můžete doporučit nějaký jiný seriál/film, který se odehrává v zajímavých interiérech? Mám pocit, že se výše zmíněná postava terapeutky ze "Soudce" přestěhovala do jiného bytu a ten seriál mě jinak nebaví.

10 komentářů:

  1. Děkuju za tip! Seriál vůbec neznám, asi to bude tím, že telku nesleduju, ale na tohle jsi mě teda navnadila!

    OdpovědětVymazat
  2. Ale podľa toho posledného záberu v dome až tak veľa súkromia nie je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepředpokládám, že ta fotka je pořízená z bytu zvědavého souseda z protějšího paneláku. :-)

      Vymazat
  3. Ty kráso, to je nádhera
    Budu velmi ráda, když se zapojíš do mojí giveaway o super skřipce do vlasů - http://talktomymoustache.blogspot.cz/2014/11/linziclip-giveaway.html :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavý styl bydlení, ale raději mám klasiku :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavý styl reklamy, ale raději mám placenou. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Úchvatné, tento styl bydlení uznávám a opravdu je pro mě velmi zajímavý. Musím říci že v kompozici interiéru který tvoří slečna Lucie - http://www.interierylucie.cz/ by to bylo velmi útulné bydlení.

    OdpovědětVymazat
  7. Hm, pěkné luxusní bydlo. Další pěkné jsem teď viděl nově na Praze 5 v ulici Výhledová - stavěla to CTR group. Taky by se tam mohlo točit :-)

    OdpovědětVymazat
  8. O tomto domě natočil díl Adam Gebrian na Streamu - zajímavá reportáž, najdete ji tady:

    https://www.stream.cz/gebrianvs/10010143-eggo-house-bytova-jednotka-vestavena-do-zahrady

    OdpovědětVymazat
  9. Tak toto je hodně zajímavý dům, asi ho přidám i do připravovaného článku na našem magazínu https://www.bevedo.cz/magazin/ o zajímavých domech :)

    OdpovědětVymazat