úterý 19. června 2012

Moje první vražda elektrickým proudem

To si takhle v noci, po tmě, sedíte u počítače a čtete v klídku blogy tvoříte hodnoty a najednou: bzzz bzzz bzzz! Mucha (známá též pod názvem moucha). Protivná a rušivá a ještě mi drze sedí na kurzoru. A bzučí, bzučí, bzučí.

Takhle mě týraly posledních pár horkých nocí, až jsem se vydala do OBI a pořídila tam za cca 70 Kč elektrickou plácačku na mouchy. Já tu havěť totiž s normální nejsem schopná zabít... je to takové příliš krvavé a vůbec eklhaft. A včera, v pozdních nočních hodinách, za svitu monitoru, jsem elektriku poprvé vyzkoušela. No, hrůza. Já si představovala, že moucha po úderu plácačkou sklapne křidýlka a tiše vypustí dušičku do mušího ráje. A ono to udělalo ránu jak z děla a jiskru jak z ohňostroje nad Špilberkem! Mucha sice mrtvá, ale já leknutím téměř taky.

Do rána mi otrnulo a tak jsem svůj zabijácký kousek předvedla rodině u snídaně. Všichni to rozdýchali, dvě mouchy nepřežily.

Plácačka je pro výstrahu v okně, aby nemohly říct, že jsem je nevarovala.


7 komentářů:

  1. Zdravím Jani, jojo znám ...nemáme sítě v oknech ani dveřích a vše je stále dokořán...je to sice krutý nástroj , ale alespoň po nich nezůstávají fleky...a bacha ty velký mouchy jsou dost odolný! Přeji krásné parné dny, bez much!

    OdpovědětVymazat
  2. :))) Trošku jsem se lekla titulku! Já tu plácačku nutně potřebuju taky. Od večera lovím jeden obr kousek a nemůžu ji dohnat (moje lovecké pudy a postřeh asi nula). Nebo s ní vezmu aspoň manžela, který mi už od onoho večera vyčítá, že jsem ji pozvala dál. Hezký den!

    OdpovědětVymazat
  3. Nám tedy mouchy celkem spolehlivě loví kočky, ale občas je to o strach, že se v rámci loveckého pudu přerazí pádem z parapetu. Navíc když sežmoulaj nějakou fest odpornou, vyyhrožuju, že už jim pusu nedám. Takže až někde uvidím, asi též pořídím.

    OdpovědětVymazat
  4. my sme si tuto srandu zadovazili este dva roky dozadu, a teda padlo za obet vela havede, sikovna vecicka, ale odkedy mame troch kocurov a sietky na oknach muchy nie a nie sa objavit:)

    OdpovědětVymazat
  5. Náš kocour je perskej s PP a dlouhým vybraným rodokmenem, takže i stravu jí vybranou - pouze velké můry co lítají za vlahých letních večerů. ...možná to nebude tím, že by byl takový gurmán, ale že můra zhruba odpovídá tomu na co rychlostně při svém temperamentu stačí...zvláště, když mu jí předem trochu předpřipravím :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj moji známí, že něco takového existuje jsem se dozvěděla před chvílí, půvabný popis události - směju se ještě teď. Olga

    OdpovědětVymazat
  7. malem sem odpadla smichy ado :))) v kombinaci s rocnim synem to asi neni uplne vec, kterou bych domacnosti ocenila, ale az me zase nejaka moucha opravdu vytoci, asi budu hledat neco sofitstikovanejsiho nez mucholapku, takze diky za tip .))

    OdpovědětVymazat