sobota 24. prosince 2011

Veselé Vánoce (nejen od Vietnamce)

Můj muž, ze všech nejlepší, prochází tělocvičnou, v níž se koná školní jarmark. Přistoupí k němu buclatý malý Vietnamec, v ruce drží tři neuměle vyrobená přáníčka a láká: "Pane učiteli, kupte si přání, za deset korun!".  I zželí se muži chlapečkových přáníček, prozkoumá svou peněženku a ptá se: "Mám jen padesát, budeš mít zpátky?" Kluk si odběhne pro drobné, předá tři přáníčka a vrací dvacku. Muž se diví, jelikož čekal zpět čtyřicet korun: "Neříkal jsi, že jsou za deset???" "Jasně, za deset jedno!"


Šťastné a veselé Vánoce!


5 komentářů:

  1. :D:D kluk šikovná vietnamská, od malička zná svojí cenu, ale co, třeba z něj bude jednou velký umělec a vy budete mít hodnotný originál z rané tvorby:D:D

    a díky:)
    Klára

    OdpovědětVymazat
  2. Já pochopila hned, že je jedno za 10,-. Možná by se skoromuž měl občas projít papírnictvím (můj nejoblíbenější obchod) a pochopil by, že přáníčko (ač dopatlané od Vietnamce) je za babku :o)
    Jani, Vám všem už mohu jen popřát vše nejlepší do Nového roku, Vánoce nějak profrčely že jsem je málem ani nezaznamenala... a hodně mile překvapivých setkání s designem i mimo něj ;o)
    Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Klári, bohužel onen hodnotný originál je už teď k nenalezení. Ale jelikož já nikdy nic neztratím, za pár let někde vypluje na povrch - a to už malý Nguyen bude teda slavný, snad.:-)
    Čári, díky a nápodobně! :-)
    Amelie, také děkuji a přeju krásný závěr roku.
    Evi, takže přeju úžasné a zaznamenáníhodné Vánoce 2012.:-)
    Skvělý nový rok všem!

    OdpovědětVymazat