pondělí 21. listopadu 2011

Časopis Moderní byt se ptá...

... svých fanoušků na Facebooku, jestli se reportáž z  nového bydlení Zuzany Belohorcové má objevit také na stránkách tištěného časopisu. Zatím je článek na online verzi Moderního bytu.


Nenechte se mýlit, tenhle obrázek zdaleka nevystihuje všechny procovské půvaby tohoto luxusního sídla, určitě se podívejte na celou fotogalerii. Pokud tedy nemáte nějaké žaludeční či dechové potíže, mohlo by vám to přitížit.


Hodně se mi líbí dveře, popisované u fotky těmito slovy:
Dveře z africké dýhy lakované do vysokého lesku jsou dílem truhláře Vlastimila Vagaie z Moravy. Na milimetr přesně zapadají do stěny a příjemně ladí s obkladem i podlahou.


Popisek psal evidentně člověk barvoslepý a oplývající podobným vkusem jako lidé obývající tyto prostory, ale práce pana Vágaie vypadá podle fotek dost dobře.

Čtete Moderní byt? Pokud ano, souzní výše uvedený interiér s vašimi představami o "moderním bytě"?

Uznávám, bylo to hustý a abyste neřekli, že vás tady týrám, přiložím pro spravení oka ještě jeden pohled do bydlení paní Belohorcové. Tenhle byt zařizovalo studio Design by Donlič a byl taktéž publikován v Moderním bytě, v dávných dobách, kdy jsem tento časopis ještě milovala a kupovala. A ten byt se mi moc líbil, dokonce jsem si nechala udělat podobné - bílé prosklené - dveře.




16 komentářů:

  1. Časopis Moderní byt som kupovala kedysi dávno, ešte v jeho začiatkoch. Dodnes mám odložené všetky staré čísla, je mi ľúto vyhodiť ich :-)

    Obrázky nového luxusného bývania Z.B. som už prezerala a v duchu si vravela: "Sakra, takto vyzerá vkusný luxus? Ale zas, veď bývam v starej bytovke, len tomu zrejme nerozumiem :-)"

    A napokon, máš pravdu. To predošlé moderné bývanie Z.B. (aj keď moje oči poteší skôr iný štýl) malo istý ako to nazvať. Radostný nádych?

    Dobrú noc Janka,

    Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Jako na zámku, pani, jako na zámku! Krása! Ten kamerový systém v dětském pokoji je takovou moderní třešničkou na dortu v tomto velmi příjemně rustikálně zařízeném útulném domově. A v kuchyni bude radost vařit! ... Ale ten nábytek vagwerk vypadá hezky. Levandule

    OdpovědětVymazat
  3. :)) ja jsem zahlidla nekde na bulvaru fotky z jeste nedokonceneho prostoru,a uprimne me ten obyvak vydesil .)) a ted jeste kuchyn, jeskynka hadra. je pravda, ze z toho doslova tecou penize, muselo to stat strasne penez, ale vysledek je fakt tragicky. po presunu ze starsiho bytu bych to tipovala na psychologa skrze deprese v brzke dobe :( (btw taky mame jednu zed kamennou, v predsini... asi brzy nafotim, kdyz uz jsme poridili i zrcadlo :))

    OdpovědětVymazat
  4. Vy to nechápete - víte, co to dalo úsilí, nahromadit nevkus a kýč většiny Slováků do jednoho "luxusního" bytu? No tak tady máte výsledek... a že jsem hubatá - no vzhledem ke svému původu a zkušenostem si to mohu dovolit, viď Jani? :o)
    Jinak ten obraz nad postelí - no fuj - asi bych se každý večer bála si do ní lehnout, to už si tam vážně mohla dát nějakou eroťárnu.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je sila, jak se daji luxusni materialy spatlat dohromady.

    OdpovědětVymazat
  6. Tyhle domy by mě nechávaly v klidu, kdyby si je majitel schovával jako soukromou úchylku a neprezentovaly je designové časopisy. Ovšem musí se tam skvěle hrát na schovávanou!

    OdpovědětVymazat
  7. nečítam Moderní byt pretože je škaredý, dávajú tam fotky škaredých interiérov (kde obzvlášť nenávidím pozerať sa na škaredé interiéry nevkusných selebrít) v tejto zemi sa dá čítať a pri zemi sa drží marianne bydlení, tam na mňa nevyskočí nič škaredé.

    OdpovědětVymazat
  8. Chachacha. Já toto číslo vlastním, pač tento časopis se dá sehnat zadarmo v jednom obchodním domě s nábytkem,tak jsem neodolala,no. A dokonce jsem se při listování stránky s tímto bytem musela zamyslet nad majiteli,což bolelo. Ne, že bych je nějak sledovala, ale když byla Z. těhotná, tak se jejímu vystavování se v médiích nedalo uniknout, navíc jsem sama v té době byla těhu. Myslím, že je to všechno o jejím partnerovi. Vlastik už tehdy sebevědomě tvrdil, že ví, že bude nejlepší táta na světě. Má nejkrásnější partnerku na světě (Z. patří řekla bych k věcem na chlubení a vystavování) a byt taky prý celý navrhl Vlastik, proto je nejlepší na světě a všechno je strašně drahý a strašně se to povedlo. A my jim to všechno závidíme. No fuj.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak omluva, není to časopis Moderní byt, ale Bydlení, tam už je tohle hnízdečko vyneseno do nebes. .)

    OdpovědětVymazat
  10. Vlastne to presne odrazi ty jejich osobnosti :D Vubec se mi to nelibi. Hlavne, ze Salma ma tak hezkou televizi :) to se pak dobre hlida pres kamerovy system :)) Vlastne jsem se pobavila

    OdpovědětVymazat
  11. Moderní byt nečtu. Na mě je tak moderní, že ho nějak nechápu...

    OdpovědětVymazat
  12. 1. Ubohá Salma
    2. zarazil mě také obraz na postelí v ložnici...pod takovým duchaplným výjevem bych orgasmu nikdy nedosáhla ;)

    OdpovědětVymazat
  13. mne je ty zuzanky proste lito ... takovej uzasnej byt od dolnicu mela ... ach jo.

    OdpovědětVymazat
  14. Mazec.
    Já nějak čím jsem starší, tím jsem tolerantnější, nebo se snažím být, a v mnoha případech si říkám, že jsou důležitější věci než bydlení, a že nakonec když se to obyvatelům líbí, tak ať si v tom bydlí. Ale u tohodle se mi chce brečet. Nebo smát? Asi obojí dohromady. Co ale nepochopím, jak to může nějaký časopis otisknout. Jako vzor? Jako inspiraci? Dokud předváděly luxus, ale vkusný, tak dobře. Nakonec si člověk nemusí kupovat pohovku za půl mega, aby si z článku něco odnesl. Ale tohle snad jen s přelepkou "V žádném případě NE".

    OdpovědětVymazat
  15. Uf. Tak jsem projela úplně celý blog úplně od začátku a jsem nadšená! :-). Úplně můj styl. Díky za odkaz na Ikea hackers - moc mě to pobavilo.
    D.

    OdpovědětVymazat