čtvrtek 11. března 2010

Fotograf interiérů - Jaroslav Hejzlar

Jaroslav Hejzlar fotí pro časopisy o bydlení. První přiložená fotka je k článku z časopisu DOMOV 3/2004, a je to záběr z bytu scénografa Šimona Cabana. Časopisy z roku 2004 už jsem vyhodila (kupodivu - jsem sběratelka:-)), ale ten byt si pamatuju, připadal mi úžasně dramatický a pompézní. Škoda, že už se na webu nedají dohledat další fotky, aspoň mně se to tedy nepodařilo.

5 komentářů:

  1. Jaroslav si ujíždí na vysokých stropech = neútulné

    a nepřipomíná vám první fotka alenku v říši divů? i když jsem ji ještě nikdy neviděl/nečetl, tak mě připomíná tou atmosférou, kterou od toho filmu čekám

    OdpovědětVymazat
  2. Vysoké stropy = vysoké náklady na topení.:-) Útulnost vytvářejí různá ta zákoutíčka za textilními závěsy.

    A první fotka fakt může navozovat dojem něčeho z Alenky, něčeho od Burtona, je taková spektakulární. Na film jsem moc zvědavá!

    OdpovědětVymazat
  3. Prostory s vysokými stropy působí vzdušně, ale pravda, vytápět bych to nechtěla ;-) Fotku Cabanova bytu si z Domova pamatuju, tenkrát mi přišel ulítlý a dnes by mi hodně vadil ten stupínek. Nejlíp bych se asi cítila v bydlení jako je na druhém obrázku.
    Jo a ta předposlední fotka s chodbou - knihovnou je z bytu režiséra Jiřího Menzela, že? :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jo jo, Aneris, přerazit se ve vlastním bytě na efektním stupínku, to by mi taky vadilo.:-)
    Já bych se nejraději nastěhovala do té Menzelovy knihovny, měla bych tam Eames Lounge Chair a místo blogování bych si raději četla. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. No je pravda že ta první fotka se dost liší od těch ostatních. Ono focení interiéru není až zas tak jednoduchý aby fotky byli k něčemu a myslím že to chce i nějakou praxi a nebo nějaké školení co se týká focení, je něco jiného fotit přírodu a památky a pak třeba interiéry. Co jsem se bavila s kamarádkou co se focením živí a mají takový ateliér tak dost záleží na světle a celkově nastavení parametrů pro focení.

    OdpovědětVymazat