čtvrtek 25. března 2010

Eklektický byt od Nacho Polo

Nacho Polo je španělský designér, nyní žije a pracuje v Miami. Rozhovor s ním přinesl Yatzer.

Byt na fotkách je fascinující použitím pouhých dvou barev - černé (někdy hnědé) a bílé. Ostatní odstíny se omezují na nepatrný prostor (zlaté kování, chromově lesklé doplňky, malé plochy textilu) a barevně tak vynikají pouze obrazy a různobarevné hřbety knih v bílé knihovně.

Byt se nachází v domě z 19. století a všechny řemeslné detaily té doby byly pečlivě obnoveny. Můžeme tak obdivovat bohatou štukovou výzdobu stropu, důmyslné kování oken nebo dokonalou truhlářskou práci na okenicích a dveřích.

Kontrastní barevnost podporují i  (zdánlivě) neslučitelné typy nábytku. Historizující křesla si dobře rozumí se stejně černočernou minimalistickou pohovkou. Opulentní křišťálové lustry střídají rozměrově obrovská, leč tvarově strohá černá stínidla.

Nevím, zda bych v takovém interiéru chtěla bydlet, ale na toaletu bych si tam zašla velice ráda. :-)

Obrázky Yatzer

5 komentářů:

  1. si jenom myslíš, tam ta bílá plastová potvora na splachování se totiž někdy zasekne a splachuje a splachuje a splachuje....

    jinak dnes se mi podařilo napsat adresu tvého blogu už na druhý pokus, se tam vždycky zamotám v těch céčkách - eclectic - měla by jsi s tím něco udělat:)

    OdpovědětVymazat
  2. Bílou plastovou potvoru mám, šlo mi spíš o to co je nad ní. My tam máme místo kultury plynový kotel.:-)

    Ad adresa - já bych s tím i něco dělala, ale neumím to a zatím nemám čas. Nicméně doménu už mám vybranou a žádný eclectic tam nebude.:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, nic si z toho nedělej, já mám nad plastovou potvorou taky kotel.... ale tohleto pruhovaný oknížkovaný se mi vážně moc líbí, brala bych hned!

    OdpovědětVymazat
  4. Teda já se picnu, opět se mi neodeslal komentář:-(. Tímhle bytem jsi mě totiž totálně dostala, opravdu bych si dokázala představit v něm žít, blázen jsem na to dost:-). Sním, ukládám a děkuji:-*

    OdpovědětVymazat