neděle 20. září 2009

Hrnčířský jarmark - Kunštát 2009

Po mnoha a mnoha letech jsem se dostala na Hrnčířský jarmark do Kunštátu. O zářijových víkendech máme spoustu rodinných oslav a vždycky tak musím něco oželet - takže letos jsem si odpustila nákupní horečku na Dnech Marianne a veletrh interiéru a designu Tendence a vydala se do Kunštátu.
O svých nákupech budu referovat zítra (aktualizace -fotky zde), ale snažila jsem se držet hodně zpátky. Když se koukám na fotky, sama se divím, že jsem si koupila tak málo věcí. :-) Úžasných výrobků tam bylo mnoho a mnoho.
První fotka je ze stánku Soni Malinové. Soňa sice tvoří něžnou keramiku, ale čiší z ní tolik energie, až mě to málem odválo na pódium k Michalovi Nesvadbovi. :-)
Druhá fotka je ze stánku vonícího česnekem - kromě prodeje keramiky zde smažili topinky.









17 komentářů:

  1. tak tady opravdu lituji, ze mi to uniklo...
    nepamatujete si nahodou, kdo je autorem bile keramiky se stribrnymi detaily (foto 8214) a pak te z posledni fotky, bilo-ruzove? Moc me ty veci zaujaly :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První je Bára Bendová a porcelán z poslední fotky je Radka Linhartová

      Vymazat
  2. Už jsem ty fotky viděla dnes odpoledne, ale ráda se podívám znovu. A znovu lituju, že jsem v Kunštátě taky nebyla. Taková spousta krásných věcí by určitě překonala můj vrozený odpor k akcím, kde je větší množství lidí :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní: litujte, já spoustu let taky litovala. :-) Ale autory bohužel nevím u ničeho. A samotnou mě to teď dost mrzí, neboť jsem si chtěla koupit jednu drobnost z té poslední fotky a pak na to úplně zapomněla... Tu bílo-stříbrnou jsem myslím viděla někde prodávat, kdybych ji zahlédla, napíšu výrobce sem.

    OdpovědětVymazat
  4. Aneris - ty lituj dvojnásobně, neboť jsem tě osobně zvala. :-) Ale lidí tam bylo opravdu příliš, i na můj vkus. Do toho ten Michal Nesvadba (mraky dětí+rodičů) a úplně mě dorazil pan Polanský, jež to uváděl. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem to asi našla :-)
    www.skvely-interier.cz , rozhodne doporucuji navstivit, je to naadhera

    OdpovědětVymazat
  6. No prosím, to byla rychlovka.:-) Mrknu tam,díky.

    OdpovědětVymazat
  7. jůů, ty jsi tam musela být hodně brzo... já u Soni viděla už jen pár květináčů, 3 hrníčky a ten jeden talíř, o který jsem ji obrala :(
    Jinak fotky moc fajné, já to nějak nedávala se tam motat s foťákem ( ale máš vyfoceného toho anděla na šnůrce pod kterým spal ten můj co jsem si koupila :)

    OdpovědětVymazat
  8. Můůůj božéééééééééééé ty hrnky na poslední fotcéééééééé - ty ouška vypadaj jak sypaný koblihýýýýýý. To POČEBUJU do práce jeden takový designový na čaj a táááák :-))))
    Soucííííííít šmankotééééééé

    OdpovědětVymazat
  9. viděla jsem zhruba ceny v tom skvely interier.cz, myslím že se obejdu :-))))))

    OdpovědětVymazat
  10. Gralinko já tam dorazila před 11. A jsem tedy moc ráda, že jsem u Malinových zastihla ten hrnek, už byl taky mezi posledními. Já si toho tvého anděla moc dobře pamatuju,však ty dva nad ním jsem si vyfotila, abych se mohla doma tlouct do hlavy, proč jsem si žádného nekoupila. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Sandro, mám tě trošku potěšit? Ty koblihový ouška myslím nejsou ten porcelán, co se prodává na skvělém interiéru,bylo to u jiného stánku. Ale zde s útěchou končím, neboť ceny ani výrobce neznám.:-) Jo a nechápu, proč v každém stánku nemají velikou ceduli s kontaktními údaji.Tak velikou, aby nutně musela být v každém záběru zvědavých fotografů. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Jani, tak si anděla můžem půjčovat jako Pantonku :))

    OdpovědětVymazat
  13. Zamlouvám si anděla na termín od 5.12.2009 do 6.1.2010. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Aaaa, to mi je líto teda hodně... moc se mi líbí ty insitní na fotce hned pod květináči, ale všechny jsou úžasné, zápalky bych brala všechny... škoda veliká preveliká, sakriš.

    Eva z Phy (zas jsem někde ztratila heslo, tak musím byt anonymní)

    OdpovědětVymazat
  15. Jaká škoda, netruchli, zapiš si to do diáře a příští rok nezapomeň - kunštátský keramický jarmark 3. zářijový víkend. :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Mile damy,

    porcelanove hrnicky na posledni fotce vyrabi Radka Linhartova z Brna.

    Mejte se, Kaca

    OdpovědětVymazat