čtvrtek 3. září 2009

Cukrárna Myšák



Uzavírám trilogii zážitků z výletu do Prahy: na koncert Leonarda Cohena, následovaný průzkumem rekonstrukce Hotelového domu na sídlišti Invalidovna a sladce ukončený v Cukrárně Myšák.
O rekonstrukci Cukrárny Myšák jsem hodně četla a tak jsem byla natěšená nejen na zákusek.:-)
V budově ve Vodičkově ulici byla cukrárna provozována od roku 1911, dům koupil František Myšák již o rok dříve. V roce 1922 nechal pan Myšák cukrárnu přestavět do podoby, kterou se snaží současný interiér částečně obnovit, zejména v přízemí. Majitelé dokonce podávali inzeráty hledající vlastníky původního zařízení, ale bez úspěchu. Historickou podobu cukrárny si tak můžeme připomenout pouze na fotografiích, tvořících součást výzdoby stěn.
Tapety s černobílými ornamenty, podobný florální vzor namalovaný na stropě a krucánky lustrů evokují styl "nové baroko". Moderní svítidla jednoduchých tvarů vytváří s křišťálovými a přezdobenými lustry příjemný kontrast. Prostoru prospívá taky světlá leská dlažba a smetanové čalouněné židle od českého výrobce TON.


1 komentář:

  1. Prostredi teto cukrarny skvele ladi s nabizenymi zakusky. Jen ty umele kytyk nacpane na toalety trochu ruci dojem.:-)

    OdpovědětVymazat