čtvrtek 13. srpna 2009

Jan Padrnos a Jitona




obrázky z Jitona Design Collection

Brňáci možná pamatují na obchod s nábytkem na Lidické - Tusculum se myslím jmenoval. Měli tam spoustu ložnic od Jitony. Dřevěných, trochu rustikálních, kvalitně vyrobených (dle mého laického náhledu). Nicméně pro mně nezajímavých až nudných.

Proto mě příjemně překvapila nová kolekce nábytku od Jitony. Na návrzích se podílel také Jan Padrnos - a jeho obývací pokoj Jacqueline není nudný skoro vůbec.

Cituji autora: "Obývací systém Jacqueline jsem navrhoval jako jednoduchou stavebnici. Za základ všech sestav jsem použil mozaikový obklad stěny, na který jednoduše navěšuji další prvky, jako jsou police, skříňky a komody. Obklad stěny zároveň ukrývá veškerou kabeláž k audio-video technice, které tak neruší čisté tvary systému. Charakteristickým a zároveň novátorským prvkem sestav obývacích pokojů je použití polstrovaných prvků na svislém obkladu. "

Je to opravdu promyšlené, ty čalouněné čtverce se mi dost líbí - ale vzhledem k cenám zůstávám u IKEA nábytku, kabeláže válející se pod stolkem na TV... i když nějaký ten čalouněný prvek bych si mohla vyrobit vlastnoručně... Při mé rychlosti a zručnosti se ovšem dřív ten nábytek rozpadne pod vahou obstarožní televize. :-)

4 komentáře:

  1. To je telepatie - zrovna dneska jsem si prohlížela stránky Jitony a kromě spousty jiných věcí mě zaujal i tenhle obývák. Ceny jsem teda radši nezkoumala :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem prospekt s jiným nábytkem od Jitony, tam byl ceník. Koukám na ceny, říkám si: hmmm, je to drahý, ale dalo by se... snad... něco málo... Pak jsem si všimla, že ta kratší čísla nejsou ceny, byly to kódy výrobků - a ceny o řád výše. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já myslím,že nový nábytek od Jitony brzy vyjde z módy.Dokonce už bych řekla,že do roka a do dne.Polstrování a novátorské?
    Za to byt modelky z minulého příspěvku vydrží déle.Jsou mi bližší solitéry, než nábytek z jedné výrobní linky.

    OdpovědětVymazat
  4. On už možná tak trochu z módy vyšel, tohoto typu nábytku je plné už i Sconto a spol. U tohoto od Jitony se mi líbí (kromě polstrování tedy) bílý soklík (většinou se používají kraťoučké nožičky, hrozné, akorát na chuchvalce prachu) a taky čistý tvar bez úchytek.

    OdpovědětVymazat