sobota 6. června 2009

Rozetřít věčnost na barvy


Marek Lauermann, můj muž ze všech nejlepší je (kromě jiného) taky "mladý brněnský historik", jak ho nazvali v jedné (mé nejoblíbenější) recenzi. Jeho poslední kniha - Rozetřít věčnost na barvy - Obrázky ze života Židů na Kutnohorsku - je složena ze vzpomínek a portrétů významných osobností a pamětníků židovské komunity na Kutnohorsku. Vyšla minulý měsíc a 8.6.2009 se bude v Čáslavi konat komponovaný večer k její slavnostní prezentaci. Součástí večera bude koncert Písně v jidiš v podání Hany Frejkové a Michala Hromka. Večera se kromě autorů knihy - Marka Lauermanna a Venduly Borůvkové - zúčastní a vzpomínat na své blízké budou také někteří z pamětníků a osobností, kteří jsou aktéry vlastního vyprávění v knize (Dagmar Lieblová, René Spitzer, Ludvík Bass, Věra Přibáňová).
Knihu Rozetřít věčnost na barvy - Obrázky ze života Židů na Kutnohorsku můžete koupit v Knihkupectví Kosmas v Kutné Hoře. Nebo o ni napsat autorovi. Nějaké zásoby ještě má. :-)

5 komentářů:

  1. Blahopřejeme Markovi k dnešní vydařené akci, slyšeli jsme, že to bylo opravdu povedené. M + I + J.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle je ten nejvtipnější marketingový tah, jaký jsem za poslední (dost dlouhou) dobu četla :o)
    Moc hezký

    OdpovědětVymazat
  3. Osobo anonymní, za tu pochvalu Ti zašlu knihu s vlastnoručním věnováním, napiš adresu. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jani, nešlo mi přihlásit se, jinak bych se přiznala i bez mučení. Viděly jsme se v Čáslavi, takže výtisk už mám, i když bez věnování, někdy je hold potřeba chlapy trošku popohnat :o) Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Evi, ahaaa, tak to jsi ty. :-) Já mám vlastně taky knihu bez věnování od autora (ba ani od autorky) - tedy předpokládám, že jedna ze všech těch knih je moje.:-)

    OdpovědětVymazat