úterý 30. června 2009

Portakal - rozkládací dětská postýlka

Na ohdeedoh jsem zahlédla variabilní přestavitelnou postel Portakal, kterou navrhla Esin Isik.
Pro malé miminko máte postýlku, přebalovací pult se šuplíky a dózami na miminkovské propriety, nechybí ani stolička pro znaveného rodiče, zpívajícího potomkovi ukolébavku.

Foto z coroflot

No a když miminko odroste postýlce, rozloží se Portakal na velkou postel, stoleček na kreslení, komodu a z bočnice postýlky vznikne nástěnka. Pokud (jako já) hledáte, kde se vzala velká matrace - na miminkovské verzi je zbývající část matrace stočená a slouží jako zábrana proti pádu z přebalováku.


Foto z coroflot

Barvy použité na posteli Portakal připomínají rozkrojený pomeranč s jedním zelným lístkem. Na ohdeedoh se vede polemika, zda je to účelná a použitelná věc, nebo příšernost s designem odpovídajícím 70. létům. Já nevím. Mně se to sice docela líbí, ale patrně bych si nic takového nekoupila - je to příliš definitivní, moc předurčené. Barevnost mi nevadí, ale ta návaznost na 70. léta tu nějaká bude - viz závěs, který jsem tenkrát měla ve svém dětském pokojíčku. :-)




Zajíček je každopádně roztomilý! :-)

3 komentáře:

  1. Jé, hele, to je zajímavý, taky jsem měla v pokojíčku takový závěs ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jani,
    zdravím Tě a doufám, že zase někdy zavítáš na living;-). Krásně nás inspiruješ, žebřík je naprostá bomba, moc se mi líbí i do koupelny na ručníky, snad někde na nějaký narazím. A moc krásná je ta tyrkisová ložnička! S Vebou naprosto souhlasím, mají kvalitní a měkoučký ručníky, jnom mi přes e-shop přišly béžový prostěradla a to jedno bylo skoro vyšisovaný:-(.
    Na mém blogu jsem Ti udělila ocenění, tak jestli chceš, můžeš poslat dál;-). Měj se krásně, Š.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je geniální nápad. Když nemusíš pro dítě pořizovat miminko školu postýlku, potom ještě cca od 2 do 10 let střední postýlku a aby toho nebylo málo, potom nám puberťák přeroste přes hlavu a potřebuje postel pro dospělé. Jinak mě moc zaujal ten nápad s matrací, která se dá u miminka stočit do zábrany. Třeba tady mají parádní matrace, ale takovou jsem tam nenašla.

    OdpovědětVymazat