středa 15. května 2013

Den města v Brně

Den města se letos konal v Brně poprvé. Má být oslavou života ve městě - zprostředkovat nové pohledy na život v ulicích a přesvědčit lidi, že pobyt ve městě je možné si užít.

Na Veveří se "užívání si Brna" činilo prostřednictvím posezení na ulici. Organizátoři zabrali jeden jízdní pruh, rozestavili tam sedačky, židle, stolečky, skříňky a nafukovací bazének se Čtyřlístkem. V přilehlých bistrech Franz a Cattani připravili občerstvení a udělali si občerstvovací stánečky na chodníku.

Den města měl v Brně více podob - na Moravském náměstí se hrály piškvorky, v Jižním centru divadlo, u Měnínské brány se grilovalo... Brňáci, byli jste někde?





http://www.samizasebe.cz





Já přes Veveří jen prošla, měla jsem s sebou Emu a Ema měla zmrzlinu. Happening se mi docela líbil, ale Emku mnohem víc pobavil bezdomovec, který svačil bochník chleba a dělil se o něj s hejnem holubů.


3 komentáře:

  1. To vypadá zajímavě, škoda, že jsem o tom nevěděla dopředu. Byla nějaká propagace?

    OdpovědětVymazat
  2. Já se o tom dozvěděla asi na Urbanismus Brno (http://www.urbanismusbrno.cz/domains/urbanismusbrno.cz/zpravy/251-den-mesta-nabizi-akce-reakce-a-atrakce). Nebo klasicky na Facebooku. Asi jsem to měla nasdílet, že? Vždycky zapomenu, zkusím se polepšit.:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Z fotek je cítit dobrá atmosféra, vypadá to fakt zajímavě. Monika

    OdpovědětVymazat