pátek 18. ledna 2013

Makronky

Blogerské pravidlo č. 1: Ochutná-li blogerka poprvé makronky, informuje o tom neprodleně na svém blogu. Fotodokumentace nezbytná!
Blogerské pravidlo č. 2: Totéž, ale týká se bubble tea.

Zajisté, obě pravidla jsem si vymyslela, ale pokud sledujete "holčičí" blogy, určitě jste už nějaký makronkový nebo bublinočajový post zaregistrovali. Minimálně v příspěvku s všeříkajícím názvem Random.

Pravidlo č. 2 jsem odložila na léto, ale makronky se u nás doma už vyskytly. Byly něžně pastelově krásné a moc dobré. Můj muž ze všech nejlepší mi je dovezl z Paříže.

Makronky od Boulangeries Huré

A pokud nejste na sladké, třeba se vám zalíbí Makronky od Heleny Dařbujánové. Před pár dny za ně dostala cenu v národním kole Elle Deco International Design Awards 2012.

Na webu o nich Helena Dařbujánová píše:

Makronky - sedátka, mísy a stolky
Ze všech zákusků si vybírám… makronky
Inspirační zdroj je jasný – makronky. Kýčovitě barevné a zároveň nečekaně a zatraceně dobré tedy – moje ideální představa – designový zákusek  pro (nejen) ženy. Jako potahový materiál volím anglický samet od Designers guild… ať si to užijeme. Chci oprášit tento skvostný materiál, který se dnes na čalouněný nábytek již moc nepoužívá.

Fotka z facebooku Heleny Dařbujánové
Nejmakronkovitější je tahle. :-)

24 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. To já taky, kéž by se prodávaly v každé pekárně! :-)

      Vymazat
  2. Ajajaj, tak to jsem prošvihla, svoji první makronku (a pak ještě několik dalších v pořadí) mě vůbec nenapadlo fotit, jen ukusovat, usmívat se, ukusovat, usmívat se blaženě, ukusovat a usmívat se naprosto přitrouble... :-) No,ještě mám šanci na post "dneska poprvé" s tím bublinkovým čajem, ale to zase vůbec nevím, co je... A sakra, tu makronku bych si dala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já dostala krabičku plnou makronek, ovázanou mašličkou - takže moje první reakce byla: Jéééé! To si musím vyfotit! (dokud je krabička plná, dlouho tak nevydržela :-)). Bublinkový čaj je import z Tchajwanu, má to být čaj ochucený kuličkama s ovocnou příchutí a snad i s mlékem. Mně to zní nechutně, ale lákavě.:-)

      Vymazat
  3. Já je ještě neochutnala:) A z Paříže? No, to je ale stylovka - co do duševního orgasmu možná lepší než Erotický Komiks :D A Makronky od Heleny Dařbujánové vypadají zajímavě..nejsem si jistá, jestli se mi líbí, ale zaujaly mě:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Paříži jsou asi snáze k sehnání.:-) V Brně makronky taky na pár místech mají, ale tam si pro ně budu muset zajít sama.

      Vymazat
    2. Nevíš, kde přesně? Chtěla bych je koupit k narozeninám, místo bonboniery.

      Vymazat
    3. Nejlepší je sledovat na Facebooku profil Republika (https://www.facebook.com/makaronky?fref=ts), což je pekařka a dodavatelka makronek do Preclíku, Zastávky a Bistra Franz.

      Vymazat
  4. Musím se přiznat že já makronky ještě neochutnala :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznání je polehčující okolnost, ale ochutnej! :-) Nejvíc mi chutnaly žluté - citronové a maracujové.

      Vymazat
  5. Dobrý den Jano,
    zrovna jsem si říkala, že by další makronková, virtuální cukrárna :),
    jako na každém blogu, ale kdepak, u Vás záminka k představení dobrého designu...
    Mám to tady moc ráda...
    Lucie Kosí sestry

    OdpovědětVymazat
  6. Mně teda vůbec nechutnají, ale fotogenické jsou, to ano :-))

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  7. makronky jsou krásné, už jsem je zkoušela doma ale byl to docela propadák, rozhodně se nedaly vyfotit a někde zveřejňovat :) Ale bubbla tea už jsem měla a byl to dost hroznej zážitek. Nejen, že je to hnusný a šíleně sladký al ještě neví kolik by za to chtěli a to balení kdo vymyslel ten by měl dostaat cenu za blbost, jelikož mi to tím víkem pořád vytíkalo a byla jsem celá upatlaná.

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Hřeším při každé návštěvě Prahy u Paula :-)http://paul-international.com/cz/accueil/ a jsou prostě neodolatelně dobré !

    Kdepak je mají v Brně ?

    OdpovědětVymazat
  10. mne chutnaj nejvic z ladureee a taky jsem to dokumentovala,jsou uzasne na fotkach
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to jsi mě, Jani, moc potěšila. Radši se na makronky dívám, než je jím, ale láskou jsem k nim v Paříži u Ladurée zahořela, to ano. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  12. Jé, tak to já to své poprvé prošvihla a na blog nenapsala:) Ty pařížské jsem ještě neochutnala, ale zase je dobrý, že u mě to graduje. Nejdřív düsseldorfský, moc dobrý, ale pak přišla bruselská ochutnávka a ty teda byly. Čekám, že pařížské laťku ještě víc posunou :) A přiznám se, že proběhly dva pokusy o vlastní výrobu - chutný byly, dokonce i nožky byly, ale ještě mám teda co pilovat:)

    OdpovědětVymazat
  13. makronky som ochutnala iba vlastnoručne vyrobené v Camden towne lebo v Harrods La Dure som nenašla :/ a ani sa nečudujem že to všetci fotia keď sú také farebné a fotogenické :D

    OdpovědětVymazat
  14. Moc se mi líbí, jak moje žena píše o makronkách.:-) Já ani nevěděl, co to je, ale hned po příletu jsem věděl, co budou celou tu dobu shánět. Ale mezi námi - kupujou si to tam snad jenom cizinci.:-)Zato ty jejich máslové croissanty, to tady nemáme. A ta makronkárna je kousek od Notre Damme. Kdyby náhodou někdo chtěl dobrý tip.:-)

    OdpovědětVymazat
  15. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  16. Stačí zajít do Paula, člověk ani nemusí létat do Paříže... ale tedy znám lepší laskominy než jsou makronky. Jsem už zmlsaná a nadýchaný křupavý cukrový obláček s podobně vyžužlanou náplní není můj top... každopádně, je to hezky barevný drahý malý hřích

    OdpovědětVymazat
  17. Aaaaaa! Dneska jsem narazila na tenhle blog při hledání obrázků na můj blog a chrochtám blahem. Na makronky chodím do Franze (kousek od Rosebudu, ale v Preclíku hned vedle je maj tuším taky) a naprosto je zbožňuju. A ty taburetkový jsou taky dost dobrý. Mám fakt radost a nechápu, že mě sem vyhledávače nepřivedly dřív.

    OdpovědětVymazat
  18. Makronky miluju! Nechávám si je dělat od kamarádky :) http://dortikypraha.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat