pondělí 14. ledna 2013

Květinářství Rosebud v časopise Bohemia Living

Už před pár dny vyšlo nové číslo online časopisu Bohemia Living.
Můj příspěvek do prvního letošního vydání byl o brněnském květinářství Rosebud.



Ale možná měl být především o květinářce Rozárii, obdivovatelce minimalismu, milovnici kýče a sběratelce dveří od ledniček značky Elektrosvit.


Máte rádi kapelu Charlie Straight? Já se přiznám, že ji nijak moc nesleduju, ale klip Someone With a Slow Heartbeat mě okouzlil na první poslech. Nebo spíš na první pohled. Slavnostní tabuli, kolem níž se celý děj klipu točí, vytvořila majitelka Rosebud - Markéta Rozárie Střechová.

Foto z webu Rosebud.

Rosebud má zajímavou nabídku pro všechny sklerotiky nebo příliš zaměstnané osoby, zapomínající obstarat kytici k výročím svých blízkých. Postačí, když květinářkám sdělí data narozenin a ony se už o dárek postarají. A zajímavá kytka tak bude překvapením pro dárce i obdarovaného.

Říkala jsem si, že využití této nabídky by ušetřilo trochu starostí mému drahému skorochoti. Bohužel jsem pro prezentaci  skvělé myšlenky zvolila nesprávná slova, asi tato: "...dáš jim data narozenin všech svých blízkých žen..." (chápete, nechtěla jsem sobecky přiznat, že mi jde hlavně o krásnou kytku pro mě) a odpovědí mi bylo: "Nikdy! To jsou data, která se nesmí nikdy setkat!" 

No, nevadí. Koupil mi u Rosebud aspoň krásný věnec na hrob. (Zatím nikoliv můj.)

15 komentářů:

  1. Markéťe fandím, líbí se mi její cesta, kterou se vydala, a když jsem v novinkách archivebu našla její obchod, říkala jsem jo, super, tohle je přesně ona! Má můj obdiv.
    K.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný! Párkrát jsem šla kolem, příště si musím udělat více času a zajít taky dovnitř :-) Na koncertě Charlie Straight jsem byla na konci léta, celkem se mi líbí :-) Ale tohle květinářství si píši na seznam toho, kam musím zajít :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bohužel kolem Rosebud nechodím, musím si tam udělat specializovanou vycházku.:-) Vedle je ten Preclík, o němž píše imdisabled níže a kousek dál opravna bot - takže to je můj plán na Rosebud a okolí.:-)

      Vymazat
  3. Často chodím kolem, ale když už, tak zalezu spíše do Preclíku - svačinárny hned vedle. Květinářství je to vskutku krásné, ale květiny raději dostávám, než sama vybírám. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Preclíku tu ještě bude zmínka.:-) Přemýšlela jsem, jestli ráda vybírám kytky a došla k závěru, že to nejraději nechávám na květinářce. Řeknu cenový strop, pro koho to je a že dotyčná osoba třeba miluje tulipány a nesnáší blatouchy, a pak se nechám překvapit.:-)

      Vymazat
  4. Jani, parádní report. Nemáš náhodou zdokumentovanou i tu sbírku dveří? Ta by mě zajímala strašně moc. Měj se báječně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, jedny dvířka jsem vyfotila, objeví se tady na blogu. A musím taky pochválit Tvůj rozhovor s Markétou Baletkovou, moc se mi líbil. Měj se krásně!

      Vymazat
  5. Ve vnitřním Brně jsem dlouho nebyla, vidím, že to budu muset napravit. Kytek není nikdy dost, děkuji za tip !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V centru a přilehlém okolí je spousta zajímavostí, Blondýno udělej si výlet.:-) Návštěvu Rosebud doporučuji spojit s jídlem v bistru Franz nebo jiném zajímavém podniku na Veveří.

      Vymazat
  6. Dobrý tip! V Brně jsem už dlouho nebyla, tak ráda navštívím... V centru ráda mlsám v čokoládovně Minach...tak teď to bude květinářství :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Á, v čokoládovně Minach jsem ještě stále nebyla a už dlouho to mám slíbené (sama sobě :-)). Díky za připomenutí!

      Vymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Rosebud považuju za nejlepší květinářství v Brně! A slečna Rozárka je tak sympatická! :-) Dovolím si přispět článkem: http://www.bydleni.cz/clanek/Rosebud Ten Váš si jdu hned přečíst!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Váš článek jsem četla v rámci přípravy na můj článek, využívám této příležitosti a děkuji za něj. :-)

      Vymazat