čtvrtek 3. ledna 2013

KitchenAid - nejkrásnější kuchyňský robot

"Nejlepší kuchyňský pomocník, kterého jsem kdy měla." Tak se na adresu kuchyňského robota vyjádřila manželka jednoho z manažerů firmy, která KitchenAid vyrobila a robot tím získal své prosté jméno. Předchůdce dnešního robota sestrojil už v roce 1908 Herbert Johnson. Novou podobu získal roku 1937 od průmyslového designéra Egmonta Arense. Design byl tak nadčasově jednoduchý a funkční, že si ho robot ponechal dodnes. V 50. letech získal KitchenAid nové barvy a domácnosti tak mohly být zaplaveny odstíny s poetickými názvy, jako Petal Pink, Green Island, Antique Copper...

Od roku 2002 se prodává řada Artisan, ve které KitchenAid doplňují spotřebiče podobného designu a ve stejných (úžasných) barvách. Toustovač, kávovar na espreso, kávomlýnek, mixér.

Barvy a vzhled. To je to, oč běží na blogu o interiérech a designu. Rozbor užitných vlastností si budete muset vyhledat někde jinde. Určitě narazíte na pár historek o babičkách, které používaly svůj KitchenAid od svatby ve 30. letech až do své smrti koncem minulého století... Můj oblíbený tyčový mixér zaručeně tolik let nepřežije, a taky není zdaleka tak krásný!

KitchenAid se prostě hodí do každé VELKÉ kuchyně. Souhlasíte?


Obrázky jsou z Pinterestu.

12 komentářů:

  1. Joj o tom si můžu nechat zdát, přesně takový se mi moc líbí a moc by mi ulehčil vaření, ale už u nás není kam dát :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, ten je! Jejda, jak já vůbec nejsem fanda robotů, tenhle bych moc chtěla. Je krásný i jako dekorace...první, třetí, pátá a poslední fotka. Jsem na tyrkysovou .)...ikdyž TEN BÍLÝ! <3

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, to je hodně fotogenický pomocník.) Jenže to by mu musel člověk stylově přizpůsobit celou kuchyň.)

    OdpovědětVymazat
  4. http://www.megaobchod.cz/display-photo/1377471.jpg tohodle mam doma ja od jeziska, taky krasavec ne?

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímalo by mě, jestli i dneska prodávané kousky mají stejnou kvalitu jako za časů našich babiček a opravdu mi vydrží nadosmrti. Nemáte někdo zkušenost?

    OdpovědětVymazat
  6. Ba ba, je to fešák! Ale já nemám moc ráda věci, co mi zabírají místo na lince a jeho by byla škoda schovávat :)

    OdpovědětVymazat
  7. Máš pravdu, je nádherný ... hned bych ho brala všemi deseti .... Marki

    OdpovědětVymazat
  8. Ojoj, KitchenAid ze všech nejlepší. Ale nerudovská otázka se v tomto případě přímo vnucuje! No ... třeba ... jednou ... v dalším životě ... možná:)

    OdpovědětVymazat
  9. Taky můj sen, tak snad někdy se splní.

    OdpovědětVymazat
  10. hmm, ja o nem zacinam premyslet.. misto teoreticky mam, dokonce i se zasuvkou pobliz ,) tak uvidime, mam to takovy tajny tip na letni narozky, ale jeste se kouknu, jestli to vlastne uzivim na to me vareni, nebo ne.. ale i na vystavku by byl krasny haha :)

    OdpovědětVymazat
  11. je nadherny!!moc si ho preju, ale jeste musim vymyslet barvu...nez budem mit novou kuchyn, tak mam tak rok cas:))
    hezky blog, takze sleduju!:)

    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  12. Mmmm ... ten krásný ledově modrý je v mé složce přání na prvním místě! Ani nevím, jestli bych ho užila, ale móóóc by se mi líbilo ho mít na krásné bílé lince.

    OdpovědětVymazat