neděle 6. ledna 2013

Drahý nebo levný?

Taky máte rádi tuhle rubriku v časopisech? Znám ji třeba z Marianne Bydlení, kde redaktorky vyberou podobné věci ve dvou cenových hladinách. K dokonalosti to dovedli na webu Style At Home.com. Například editorka Ann Marie Favot vytvořila dvě na první pohled téměř shodné varianty ložnice.

1. varianta - pro nadupaný rozpočet - 12.302 dolarů

2. varianta - pro skromnější rozpočet - 3.573 dolarů

Co myslíte? Já bych se klidně v rozpočtu uskromnila - komodu MALM už stejně mám a na ceně paroží mi až tak nesejde... :-)

Nebo tohle barové zátiší - levnější varianta využívá sortiment IKEA a karafa je namísto křišťálu patrně z lisovaného skla, ale celkový dojem je téměř stejný.

Poznáte, které zákoutí bylo pořízeno levněji?


21 komentářů:

  1. Parádní! A taky by mi vůbec nevadila ta levnější varianta. U druhého případu si myslím, že levnější je na spodním obrázku...

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já to teda nepoznám :-) ale obě fotky jsou parádní !

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, já tipuju, že levnější je ta spodní verze, ale líbí se mi obě dvě ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  4. Je to k nerozeznání...tipuji,že levnější je ta spodní...Monika

    OdpovědětVymazat
  5. Ta spodní je IKEA - vzory látek si pamatuju :-) Jen nepoznám, jestli i značky alkoholu jsou na spodní fotce levnější... ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Srovnávání levně vs. draze mě baví, obyčejně bych z toho nejraději namixovala nějakou směsku. Druhý příklad je už jasný, jen k tomu prvnímu, tam vidím tu dražší variantu viditelněji. Jo a taky mám tuze ráda fotky before & after.

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, skvělý příspěvek! Já taky vždycky hledám levnější variantu, pak se to i snadněji mění, že to tolik nestálo:)A nevím, která je u toho druhého příkladu levnější, ale když říká Pondělí, že ta spodní podle látek Ikea, tak ta spodní :-) Jana

    OdpovědětVymazat
  8. V tomhle případě bych byla klidně pro tu levnější variantu-rozdíl je na první pohled skoro žádný. A zbylo by na botičky:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Toto mám na Style at Home ráda, ale přiznám se, že tu dražší variantu poznám. A většinou se mi líbí ta dražší, příp. bych to namixovala. Je to dobrá hra. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. To je dobrý! Jenom si myslím, že většinu cenového rozdílu prvních dvou fotek dělá právě cena toho paroží - ačkoliv z mého pohledu vypadá úplně stejně;)

    Fascinuje mě, jak jsou ty obrázky prakticky totožné, včetně různě velkých zrcadel a doplňků na komodě.

    Dražší varianta se tedy prozradí luxusnějšími materiály a kvalitnějším zpracováním (obzvlášť na dřevě je rozdíl opravdu nápadný), ale levnější varianta by mě neurazila - naopak.

    OdpovědětVymazat
  11. taky mam tyhle levnejsi x drazsi rada, jen me obcas prekvapi, kdyz je nejaka vec v te levnejsi verzi temer stejne draha ,)) kazdopadne podle zidle a latek je ta spodni verze baru levnejsi, ale bez te napovedy bych to asi moc nepoznala ,))

    OdpovědětVymazat
  12. Ideál je mix obou variant .. :)

    OdpovědětVymazat
  13. To první (horní) - poznávám totiž komodu z Ikey, nebo ne?:) Jinak tuhle rubriku úplně miluju, nejen v designu, pamatuju si, že hodně let zpátky to dělal Cosmopolitan s oblečením, to bylo super.)

    OdpovědětVymazat
  14. Ten spodní mi přijde Ikea a peněženka friendly :)

    OdpovědětVymazat
  15. Z blízka by to ovšem poznat bylo... Taky jsem pro namixování - u funkčních věcí dražší variantu, dekorace levnější. (Ale zas nějakou ikonickou dekoraci bych taky chtěla origoš.)

    Lola P.

    OdpovědětVymazat
  16. A Jani, prozradíš nám to?:))

    OdpovědětVymazat
  17. Jani, tento příspěvěk se mi moc líbí! Podle mě spodní foto je levnější varianta IKEA. Já jsem obvykle taky pro mix. Nicméně při mojí smůle si vždycky vyhlídnu tu dražší variantu, jako např. teď koberec do ložnice za příšernou cenu a potom hledám to stejné, ale levnější :-) Čas od času si ale ráda pořídím originální bytový doplněk např. od nějakého výtvarníka nebo dražší značky. A ten si potom hýčkám :-) Přeju pěkný den!

    OdpovědětVymazat
  18. Ano, levnější verze je na spodní fotce. Znalcům látek z IKEA je to jasné na první pohled, znalci alkoholu si vezmou lupu. :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Tyhle články mám vždycky ze všeho nejradši, obdivuju jak si s tím redaktorky dokážou vyhrát a najít přesně odpovídající kousky i za malý peníz :).

    OdpovědětVymazat
  20. I really like the pictures above, I have worked with a brand in a recent project that designs immense nature http://brabbu.com/ , I think they will like too.

    OdpovědětVymazat
  21. Jee tak tuhle rubriku jsem neznala a dnes tady u Vás vidím poprvé, ale moc mě to zaujalo a určitě se podívám ještě po nějakých dalších srovnáních. Je to zajímavé. Hlavně když si teď zařizuji takový podobný byt poblíž Prahy. No a samozřejmě bych vždy ráda volila tu levnější variantu, ale je mi jasné, že ne vždy to tak jde.

    OdpovědětVymazat