pondělí 23. května 2011

Slavnosti chřestu v Ivančicích


Letos již 17. Slavnosti chřestu se konaly v Ivančicích. Toto malé město na jižní Moravě je (kromě chřestu) známé taktéž díky slavným rodákům - narodil se tu Alfons Mucha , Vladimír Menšík a autorka tohoto blogu.:-)

Máte rádi chřest? Nebo taky po kousnutí do lákavě vypadajícího smaženého válečku protáhnete obličej a zklamaně pronesete: "Vždyť je to zelenina?!?". Naši dceru jsme pochoutkami z chřestu moc neuctili. Možná by jí chutnal chřest s jahodami, balsamicem a citronovou zmrzlinou, ale na to jsem neměla odvahu. Ema by snědla jahody, muž zmrzlinu a na mně by zbyl chřest a ocet.:-)


Kromě chřestu bylo na slavnosti dosti jiných pochoutek


Nechyběly ani designové doplňky. :-)

A košík měl svoji obnovenou premiéru.


5 komentářů:

  1. Děkuji za fotoreporáž ze slavností chřestu. Už druhý rok jsem zvažovala jejich návštěvu, ale vždycky mě odradí velká vzdálenost, která nás z Ostravy dělí. Tak třeba příští rok.

    OdpovědětVymazat
  2. Chřest mám ráda, a taštičky z listového těsta vypadají skvěle! Jde na mě Pavlovův reflex..:)

    OdpovědětVymazat
  3. disonance, z Ostravy bych na slavnosti chřestu asi nejela, upřímně - zas takový trhák to není. :-)
    Nám se nakonec nejvíc líbil dětský jarmark, který provozovalo místní mateřské centrum. Měli (měly - matky) tam starodávný obchůdek, děti si tam dost vyhrály. A zdatní tatínkové mohli povozit děti na trakaři.:-)
    Ale jestli máš ráda chřest stejně jako Duck, tak tam určitě zajeď.:-) Po zkušenostech s těmi plastovými talíři a příbory, bych šla na jídlo s chřestem raději do některé ze zúčastněných restaurací. To si tady píšu hlavně pro sebe, abych na to příští rok nezapomněla.:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Slavnosti chrestu asi nema vyznam jezdit z takove dalky. Pokud jde o chrest, ktery miluji, tak na slavnostech zadne terno a to mi tvrdi i kamaradky z Ivancic. Ja jsem tam osobne byla uz hodne davno. Za ty penize si radeji zajit do restaurace, kde umi chrest opravdu pripravit a pekne si ho uzit. V jedne restauraci v OV jsem si ho davala a ocividne umeli.
    Smazeny chrest - Cesi umi jen smazit.
    Iveta

    OdpovědětVymazat
  5. No až jsem z toho dostala hlad:D Myslím že originální nápad uspořádat takové slavnosti, a hlavně chřest je taky něco jako super potravina. Dost často jsem koukala že se dává jako příloha k masu a třeba k takovým zdravějším jídlům. Dobrý je třeba na máslen a grilovaný.

    OdpovědětVymazat