středa 16. února 2011

Timo - brněnský street-artový umělec

Jak mi prozradila jedna dobrá facebooková přítelkyně, autorem díla na domě z minulého článku  je zřejmě nejznámější brněnský "graffiťák a básník" podepisující se jako Timo.

Nedávno vyšla kniha Během chůze Brnem, jejímž tajemným spoluautorem se Timo stal. Název knihy odkazuje na jeden z jeho známých tvůrčích počinů.


Nějaké Timovy nápisy jsem jistě viděla po cestě šalinou č. 6 nebo 8, poblíž zastávky Kreamatorium. A určitě i jinde po Brně, jen si nemůžu vzpomenout... 
Našla jsem článek ze září 2008 o Timem pojednané výloze Botárny na Cejlu - zdalipak tam ještě je?

Další informace o Timovi třeba na webu Moderní Brno nebo už zmíněném Kosmonautově blogu.

A pokud Vás Timo zaujal, kupte si knihu, já to asi udělám.  A budu koukat kolem sebe...
Recenze na indes.cz je zde.


14 komentářů:

  1. jeho veci znam z doby, kdy jsem v brne mela byt, a vzdycky ty veci krome estetickeho pokochani se vedly k zamysleni nad sebou :) chytry to chlapec (dneska uz asi spis pan :)) diky za tip!

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, (zřejmě mladý) muž by to mohl trochu popsat i u nás... jednak trochu rozvířit vody, druhak prošťourat mozkové závity a do třetice - taky bych ráda věřila, že Ježíš příjde. Hlavně tedy nový a lepší... J.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě se zdál Ježíš dobrý už tehdy.A stejně jako Timo, uměl rozvířit slušně vody.Taky říct něco, co si lidi čtou ještě 2000 let po tom co tady žil a pořád je to oslovuje.Doufám,že se vrátí ten samý:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Och jé, já to plácla z pozice hlupého ateisty, kterému občas chybí trocha pokory, už to vidím. Omluva věřícím (a sympatizantům), až na základě Sonina komentu mi docvaklo, že se to mohlo někoho dotknout, což bych nerada.o) Jen v tom nemám tak jasno, jako lidé s pevnou vírou. Jdu na sobě pracovat... Dobrou, J.

    OdpovědětVymazat
  5. A já zas nechtěla moralizovat.Jen jsem se ho chtěla zastat.Jen díky Němu jsem tam,kde jsem.Dobrou.S

    OdpovědětVymazat
  6. Simsalabim - žila jsi v Brně? Vrať se, cestovatelko.:-)
    Jani, Soni - napsala jsem dlouhý koment a zase ho smazala. Výsledkem celého procesu je, že si v duchu zpívám ústřední melodii z muzikálu Ježíš Kristus Superstar.:-) Taky mám na sobě ještě hodně práce... Hezký den přeju všem.

    OdpovědětVymazat
  7. Není/nebylo náhodou u tram.zastávky Dornych na té veliké zdi také jeden z jeho kousků? Zmínka o mracích a zázracích? No asi si brzy udělám cestu kolem, nápisy k zamyšlení mají kouzlo :) zajímavej post, děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  8. Čekám čekám člověčinu... hezky změněno z čichám čichám... Tohle se mi snad i víc líbí :o))

    OdpovědětVymazat
  9. Bohemian Life - u zastávky Dornych se mi nic mrakového/zázračného nevybavuje, ale taky jsem tam už roky nebyla... při nejbližší příležitosti to tam prozkoumám. Díky za tip. :-)
    Evi - na člověčinu se člověk kolikrát načeká.:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jednu Timovu krásnou v Bohunicich prekryly zateplovacim polystyrenem. "Kdyz slunce citi rozpaky, schovava se za mraky, boji se vasich pohledu, zamrzate do ledu." Chodila jsem kolem ni 2 roky na salinu :)

    OdpovědětVymazat
  11. Beato, díky za komentář - měla jsi teda moc pěknou cestu na šalinu.:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Nejlepší byl lev ve Starém Lískovci na zastávce, kterého přemalovali. Následně (nebo současně? už nevím) se na té stejné zdi objevil úryvek básně Září, kterou rovněž přetřeli, ale zanedlouho se tam objevila znovu 8-)

    OdpovědětVymazat