středa 15. prosince 2010

Vánoce po Švédsku - ala Styleroom.se

Po roce Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme přátelé!

Dcera se ve školce naučila samé krásné, vznešené koledy. Celý den mi zpívá o Marii, jak jde do kostela, o andělích, o Ježíšku. Mé horší já mě nutí zanotovat do toho občas výše uvedený vánoční song, hudbu mého dětství.
Tedy, dětství - právě jsem na youtube zjistila, že písnička pochází z roku 1962 - ke mně se dostala přibližně o 20 let později. :-)

Vánoční dekorace vůbec neřeším. Ema mi se zdobením čehokoliv pomáhá, takže výsledek odpovídá estetickému ideálu a šikovnosti čtyřapůlleté holčičky a její hodné, trpělivé maminky. Vánoční ozdoby kupuje můj muž ze všech nejlepší. Z každé cesty v zimním období přiváží jednu ozdobu, nejkrásnější, kterou objeví. Letos máme mořského koníka z adventního trhu ve Vídni, obrovský pozlacený lískový oříšek též z Vídně a fialovou ozdobu ve tvaru plesové kabelky odkudsi z Walesu. Že to dohromady neladí, nikterak nevadí. :-)

Přikládám adventní a vánoční inspiraci z oblíbeného švédského Styleroom.se. Tam si na dokonale sladěný interiér potrpí.














9 komentářů:

  1. krasne fotky....velmi inspirujuce :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já slintám..seveřani to mají prostě vždycky nejhezčí!

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, přiznávám, že letos nemám doma jedinou hvězdičku (kromě těch na okně, ale ty tam hnízdí celoročně), větvičku a už vůbec ne stromeček. Očekávám, že si všeho dostatek užiji doma, na chalupě sněhem zavátéééé...
    Zato jsem pekla a můj šéf mi psal ještě kolem půlnoci smsku, že takové cukroví v životě nejedl a jednoduše je to to nejlepší na světě, co kdy ochutnal :o)) Takže jsem svůj první letošní dárek už dostala, a vůbec mi nevadí v jaké podobě :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Dlouho jsem tady nebyl a teď vidím, že máš vlastní doménu! Velice hezké a přeji hodně úspěchů s novou tváří blogu. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Jani, opět jsem se vrátila k severským blogů, jsou stejně nejčistčí, nejkrásnější a plné jednoduché inspirace. Krásné Vánoce milá bloggerko!

    OdpovědětVymazat
  6. Evi, já letos upekla pouhé dva druhy cukroví. Linecké zmizelo obratem a Masarykovo nikdo nechce. Z toho plyne, že příští rok bude už jen jeden druh a stoprocentní úspěšnost.:-)
    grime - děkuju!
    Popřát krásné Vánoce už jsem nestihla, ale do nového roku přeju vše NEJ.:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Jak to, že Masarykovo nikdo nechce??? Dovez je na Silvestra k nám, to se sní! Mňam.

    OdpovědětVymazat
  8. Přivezu. Tady ti moji kverulanti nemají rádi ořechy...

    OdpovědětVymazat
  9. Udělejte si taky nějakou "vánoční krásu" :-). Super nápady a jednoduché návody jsem našla tady http://www.keliwood.cz/aktuality/prakticka-zena-vanocni-inspirace-rady-a-napady

    OdpovědětVymazat