pondělí 13. července 2009

Modrá je dobrá - nejen v Maroku


Obrázek z Moroccan Olives



Prý nás zase jednou čeká vlna veder. Bydlíme v půdním bytě, tudíž dlouhotrvající vysoké teploty jsou pro nás dost nepříjemné. A jelikož vnitřní žaluzie jsou proti slunci chabá bariéra a klimatizace cloumá elektroměrem, mé myšlenky ve vedrech se ubírají jediným směrem. Jak ochladit byt - energeticky a finančně nenáročně?
Každé léto s velkou slávou naplánuji: vymalujeme obývák modrou barvou! Uděláme si marocký interiér! A jak to dopadá? Setřu pot z čela, stáhnu žaluzie, zavřu okna... a pustím klimatizaci. Ale interiér v lehce marockém stylu by se mi líbil. Máme přece jen trošku nakročeno - koženým pufem, který jsem po velkém smlouvání zakoupila na souku v Agadiru.
Obrázek z Selina Lake

4 komentáře:

  1. Jo, v Maroku bylo krásně... A Tvůj výkon při smlouvání o cenu velbloudího pufu byl excelentní :-)
    Ke kmbinaci Maroko a modrá barva se mi vybaví zahrady Majorelle v Marakéši (http://images.google.cz/images?hl=cs&q=marrakech+jardin+majorelle&gbv=2&aq=0&oq=) a nebo městečko Tiznit (http://www.aneris.cz/maroko_07.html). Marakéšské zahrady snad ještě uvidím, zážitky z Tiznitu byly super, ale už bych je asi opakovat nechtěla ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, ale ta modrá by u vás v obýváku nebyla špatná!

    OdpovědětVymazat
  3. Já po tom pufu hrozně toužila! A prodavač hrozně toužil po našich penězích. :-) Ovšem puf smrděl jako zdechlý velbloud.
    Taky bych do Maroka jela znovu - dáme dámskou jízdu? :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jo! Já jsem pro :-) Stejně by do takových končin naše drahé polovičky s náma nebyli ochotní vyrazit :-(

    OdpovědětVymazat