čtvrtek 12. března 2009

Záhada olivového oleje



Kreolis? Lyrakis?
Já žila v mylném domnění, že kupuji stále stejný olivový olej... a ono ne... Kde asi udělali soudruzi z Řecka chybu? :-)

7 komentářů:

  1. Stříleli za války do vzduchu...
    A to sis všimla až teď? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Neeee, to jsem si všimla už ráno, když jsem to sklo od Lyrakisu hodlala uložit do separovaného odpadu. :-) A kterej ten olej mám teda ráda?

    OdpovědětVymazat
  3. Který máš ráda, to teda nevím ... ;-) Já to taky střídám, oba dva jsou dobrý.

    OdpovědětVymazat
  4. Výborně, to mně uklidnilo, hlavně že si pochutnám. :-) Já na tom Kreolisu dělala zatím jen cuketu po uhersku (zbytek jsem musela rozmixovat do česnekové pomazánky, nějak to nešlo na odbyt :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Zbytek cukety? Cuketa je vynikající grilovaná - teď v zimě (teda je skoro jaro, aspoň na okně, já vím...) třeba na grilovací steakové pánvi - např. téhle http://www.tescoma.com/cz/katalog/xpoloz.php?skupina0=3&skupina=3&skupina2=12&polozka=616836. Plátky potřít olivovým olejem (např. některý z těch dvou z Tvého aktuálního spotu), posypat kořením Zelenina Toscana http://koreni.kotanyi.cz/ZELENINA.html?srtid=153&skid=8, chvilku grilovat a mňam :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jo a jak se dělá cuketa po uhersku? Mimochodem - nechceš sem dávat i designově povedené mňamky? :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tu pánev asi potřebuju. :-) Já chtěla tu cuketu trochu zamaskovat, aby Ema neofrňovala. No a cuketa po uhersku byla designovaná ala nablito v aleji, takže sem asi nee. :-)

    OdpovědětVymazat